Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

LEES DIT ALVORENS EEN TOPIC TE OPENEN OF TE REAGEREN !

Voor luchtige en serieuzere onderwerpen die niet in andere forums thuis horen.

Moderator: super_ik

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Opperhoofd
Forum Opperhoofd
Forum Opperhoofd
Berichten: 5524
Lid geworden op: di mei 14, 2002 2:00 am
Surf spul: 99NoveNove Slalom, MauiSails TR-X

LEES DIT ALVORENS EEN TOPIC TE OPENEN OF TE REAGEREN !

Bericht door Opperhoofd » vr mei 28, 2004 2:04 am

Beste forumbezoeker,

Deze post is ter informatie. Het heeft als doel dat het forum voor iedereen toegankelijker wordt en blijft. Een forum is een grote informatiebron. En om er informatie uit te putten moet het goed toegankelijk zijn. D.w.z., goed te doorzoeken en goed leesbaar.

Voor algemene forumzaken is er altijd de FAQ. Hieronder veel voorkomende zaken die wat aandacht nodig hebben

Topics
Het is belangrijk om, voordat je een topic 'zomaar' wilt openen, een aantal dingen te weten. We verwachten namelijk van jou dat je niet zomaar je vraag/probleem neerknalt, maar dat je eerst zelf op zoek gaat. Heb je dan het e.e.a. uitgezocht en is je vraag niet beantwoord dan kan je een topic openen. Hieronder volgen een aantal tips en richtlijnen :

Kijk de topiclijst door of er niet al een topic over je onderwerp staat
De meeste problemen/vragen komen op hetzelfde moment voor of zijn al aan de orde geweest (een bepaald merk/type zeil van 2002 zal vast wel aan de orde geweest zijn)

Kijk dan met de search of er iets over je probleem/vraag bekend is
Een paar woorden invullen is genoeg. Het is natuurlijk de kunst de juiste keywords te gebruiken, dus denk daar even goed over na. Je kunt ook woorden gebruiken die hetzelfde betekenen (board / plank of vin / skeg)

Nog niets gevonden? Dat kan, dan is het pas tijd om een topic te gaan starten
Maar let op het volgende :

Een duidelijke topictitel is het belangrijkste van je topic. Dingen zoals HELP ME!!!, AAARGGH)@&*@#$% zijn niet gewenst, deze topics gaan gewoon dicht. Zorg dat je topictitel je vraag samenvat, je krijgt hierdoor eerder antwoord op je vraag omdat mensen direct zien waar het over gaat en je helpt je medesurfers in de toekomst, zij vinden met de search makkelijker antwoord op hun vraag als er een duidelijke topictitel staat. Het is bijvoorbeeld heel duidelijk als je met tags werkt; bijvoorbeeld :

[Zeilen] Neilpryde Saber 2004
of
[Boards] Starboard Sonic 100 2004

Dan de inhoud van het topic. De praktijk wijst uit dat vage topics veel minder vaak goede informatie geven dan topics waar het meteen duidelijk is wat er gevraagd wordt. Zorg dat je eerst zelf het nodige hebt uitgezocht, en vermeld dit alles in het topic, zodat anderen dit niet meer hoeven te vragen! Laat dat ook zien als je een topic start "Dit en dat heb ik met zoeken gevonden en dit is de bron". Probeer in fatsoenlijk Nederlands wat neer te zetten. Gebruik dus punctuatie en hoofdletters. Als iemand ziet dat je geeneens de moeite neemt om iets normaal te vragen waarom zou men dan z'n nek voor je uitsteken?


Postings
Een posting moet wat toevoegen aan het topic. Zo niet dan is het off-topic en niet zinvol voor de toekomst. Iedere willekeurige bezoeker zou een discussie makkelijk moeten kunnen lezen en volgen. En niet het gevoel krijgen steeds een posting over te moeten slaan omdat het niet bij het starttopic past.

Algemeen
Een bericht is geen e-mail en hoeft dus ook niet te starten met "hallo" of iets dergelijks. Tevens is groeten aan het einde van een bericht ook niet nodig.

Quoten
Voor postings waar men reageert op een deel van een bericht van een ander is er de quote functie. Deze quote moet alleen het relevante deel bevatten. Plaatjes en/of foto's dienen hierin als link meegenomen te worden en niet als volledig.

Een normale quote in een posting ziet er uit als:
gebruikersnaam schreef:inhoud van de posting
In je inputbox ziet dit er uit als:

Code: Selecteer alles

[quote="gebruikersnaam"]
inhoud van de posting
[/quote]
Ook kan je geneste quotes hebben, en hier kan je dus ook rustig het niet relevante verwijderen, deze zien er uit als:
gebruikersnaam schreef:
anderegebruikersnaam schreef: inhoud van de andereposting
inhoud van de posting
In je inputbox ziet dit er uit als:

Code: Selecteer alles

[quote="gebruikersnaam"]
[quote="anderegebruikersnaam"]
inhoud van de andereposting
[/quote]
inhoud van de posting
[/quote]
Verder heeft het ook weinig nut om foto's/plaatjes te quoten. Beter is het om deze te vervangen door het volgende:
gebruikersnaam schreef:blablabla

[ foto van omschrijving ]
of deze:
gebruikersnaam schreef:blablabla

[ url ]url van de foto[/ url ]
Hopelijk ziet iedereen het nut in van een beetje leren posten!! Hier heeft iedereen gemak van. Dus neem even wat meer moeite en post zorgvuldig! Het heeft alleen maar voordelen.

Bij voorbaat dank!

De windsurfing.nl crew

Gebruikersavatar
Tidalwave
Hardcore windsurfer
Hardcore windsurfer
Berichten: 3202
Lid geworden op: do mei 09, 2002 2:00 am
Surf spul: Flikkaboards - HSM mijn initialen + 3
Contacteer:

Bericht door Tidalwave » vr dec 09, 2005 10:56 pm

Aanvullende informatie voor de huiskamer/stuffis generalis
De huiskamer is een groot succes, maar vrijwel niets is normaal terug te lezen. Vandaar dat we vanaf heden een aantal dingen gaan veranderen. Sommige personen moeten gewoon persee chat berichtten plaatsen, deze berichtten worden zonder pardon verwijderd. Hierdoor blijven serieuzere topics aantrekkelijk om te lezen en hoeft deze niet eerst gefilterd te worden op chat berichtten. Maar hiervoor in de plaats, komen er een aantal "vaste onderwerpen" die altijd al populair zijn geweest voor de chatters onder ons. :wink: Want het moet natuurlijk wel gezellig blijven op het forum!

Wat mag je in deze "vaste onderwerpen" dan plaatsen?
  • Je mag hier dus alles plaatsen als het maar bij het onderwerp past en aan de regels van het forum. http://forum.windsurfing.nl/viewtopic.php?t=5978" onclick="window.open(this.href);return false; en http://forum.windsurfing.nl/algemene_voorwaarden.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
  • Berichtten die niet meer bevatten dan een smilie of een aantal woorden zonder toevoeging worden verwijderd.

    Wil je toch persé iets posten, wees dan eens creatief en maak er iets moois van! Altijd leuk!
Zelf een topic openen?

Je bent natuurlijk altijd nog vrij om zelf een onderwerp te beginnen die over iets anders gaat. Geef wel duidelijk aan waar het over moet gaan, dan kunnen berichten die hier niks mee te maken hebben gemakkelijk verwijderd worden.
Hier zal strenger worden opgetreden dan voorheen. Zonde van je tijd om iets te typen wat toch verwijderd wordt, hoe kort het ook is.
Laatst gewijzigd door FreakyFree op di dec 02, 2008 11:38 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: up-to-date gemaakt

Gebruikersavatar
FreakyFree
Forever a Freak
Forever a Freak
Berichten: 1848
Lid geworden op: di aug 06, 2002 12:48 pm
Surf spul: T1, Fanatic, North Sails 5.4 t/m 11.0

Re: LEES DIT EERST ALVORENS EEN TOPIC TE OPENEN OF TE REAGEREN !

Bericht door FreakyFree » wo mar 18, 2009 11:02 pm

Even een kick om even weer de posting-regels onder de aandacht te brengen!

Nogmaals over het quoten: het heeft geen zin om iets uit de posting direct voor jou te quoten!! Je reageert gewoon op iets wat iemand net voor /boven jou heeft gezegd.

De uitroepteken-button: die is er dus voor om ons als moderators te wijzen op postings en posting-gedrag waarvan jij vind dat het niet door de beugel kan. Of er actie word ondernomen ligt helemaal aan de moderators. We zullen zo veel mogelijk feedback geven over een melding.

Enne: een posting moet echt iets bijdragen aan het topic! Dus lees gerust het voorbeeld van je posting nog eens door voordat je post...

Plaats reactie