Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

“Storm”-surf in Molkwerum

Hier kan je al je sterke surfverhalen kwijt zoals afgelopen zaterdag mega hoge golven bij windkracht 12 etc.

Moderators: super_ik, christiaan1111, Jeroensurf

Plaats reactie
Gebruikersavatar
CoenMan
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 58
Lid geworden op: ma dec 24, 2012 1:04 pm
Surf spul: Witchcraft, Ezzy
Contacteer:

“Storm”-surf in Molkwerum

Bericht door CoenMan » vr jan 11, 2019 12:55 pm

Ik zoek er regelmatig naar en als ik ze vind houd ik ze dagelijks in de gaten. De dikke lage drukgebieden die boven de Atlantische oceaan ontstaan en langzaam richting het oosten bewegen. Soms volg ik ze een week en soms ontstaan ze plotseling uit het niets vlak voor je neus. Vaak zorgen ze voor wind en soms, als je geluk hebt, zorgen ze voor storm. Dit komt in Nederland niet heel vaak voor. Misschien vijf keer per jaar en je moet dan ook nog de mazzel hebben dat er daglicht is als de wind er is en dat je tijd kunt maken om te gaan surfen.

Vandaag is hopelijk zo’n dag. Er is harde wind en ik heb tijd kunnen maken. Code geel is door het KNMI afgegeven en dat is een goed teken ;-) Met een Noordwester ga ik graag naar Molkwerum aangezien de wind hier mooi binnenkomt over het IJsselmeer. Vaak 10 knp minder wind dan Lauwersoog en dat is met een voorspelling van 30 – 60 knp helemaal niet erg. Tot 12:00 uur nog even werken en dan snel de auto in waar Witchcraft en een familie Ezzy’s rustig op mij liggen te wachten.

Anderhalf uur later parkeer ik de auto naast de dijk naast een paar andere auto’s. Blije gezichten begroeten mij als ik mijn hoofd even over de dijk steek om de condities te checken. Molkwerum is aan! Mooie rollende schansen op de zandbanken van meer dan een meter is wat op het menu staat.

Ik heb genoeg gezien. Bij de auto tuig ik een 3.7 met mijn 90 liter Witchcraft. Een flinke windvlaag grijpt mijn boardbag en dumpt deze 20 meter verderop in een sloot. Mhhhh… Gelukkig heb ik mijn wetsuit snel aan en even later heb ik de voortvluchtige tas weer te pakken.

Dan lekker surfen. Het was een prima sessie, wel aan/uit zoals dat vaker gaat met NoordWest in de winter. Vooral die “hamer vlagen” zijn verraderlijk en rammen hard in mijn zeil. Toch was het minder hard dan ik had verwacht. Met echt serieuze storm wind ben ik namelijk alleen maar aan het overleven op het water. Nu kon ik nog mooie sprongen maken en bochtjes draaien op de golven.

De combinatie 90 liter met een 3.7 had ik nog niet eerder gevaren, maar het board voelde nergens te groot. Minder volume kan natuurlijk wel, maar met de aan/uit condities in Nederland kan ik dat beetje drijfvermogen ook goed gebruiken.

Merk aan mijn knieën dat ik mijn landingen iets beter moet gaan timen. De impact begint groter te worden omdat ik meer spring en de sprongen hoger en hoger worden. Progressie! En dat voel je ;-)

Meer lezen? Check http://www.windjunkie.nl

Jeroen1970
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1028
Lid geworden op: za feb 16, 2008 12:20 pm
Surf spul: Naish force/session, Moo custums en flikka boards, amex en se masten, mu fins, serverne boom

Re: “Storm”-surf in Molkwerum

Bericht door Jeroen1970 » ma jan 14, 2019 6:36 pm

Ik neem aan dat je het over dinsdag de 8 ste heb.. toen was het redelijk stevige wind. ik vaarde met een 4.1 naish force 4 en mn kleine flikka.
Mn vriendin op t vlakke water deel met een 3.6 en 110 liter (haar 6 de sessie op een funboard gelijk 7 bft voor dr kiezen, best trots op dr).
Was best leuke sessie. Maar erg ondiep en gedurende de middag werd het steeds ondieper.. sluizen open bij kornwederzand denk ik.
Nog even mn vinnetje kapot getikt op een steen bij het dammetje waar ik 2 uur eerder nog gewoon kon varen:-P

Lekker rustig op t water. dat was wel fijn. 5 man max tegelijk

Plaats reactie