Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

[Corsica] Windsurfspots

Deel je ervaringen met alle spots in Europamet je medesurfers.

Moderators: 4Windsurfing, RaymondW

Plaats reactie
Sjoerdje
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 37
Lid geworden op: ma nov 19, 2001 1:00 am

[Corsica] Windsurfspots

Bericht door Sjoerdje » zo jun 10, 2007 4:25 pm

Hey....

Deze zomer (eind juli/begin august) ga ik met de auto 3 weken naar Corsica. De bedoeling is om samen met mijn vriendin het hele eiland rond te gaan en overal waar mogelijk te windsurfen en surfen.....natuurlijk al veel op google en alle corsica sites gekeken naar "the places to be" voor het windsurfen en ook al een aantal plaatsen (bonifacio, Ajaccio, etc) en windsurf rentals (waar het naar mijn idee dus goed surfen moet zijn) etc. gevonden.

Maar mijn vraag is eigenlijk of iemand echte goede surfspots met campings weet die wij zeker niet mogen missen tijdens deze trip. Misschien iemand die al eerder een Island trip ala Corsica heeft gedaan??

Ik hoor graag van jullie en alle tips zijn verder welkom....


Groeten....(hangloose)

Sjoerd

Albertaukes
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 3
Lid geworden op: zo apr 10, 2005 5:23 pm
Contacteer:

Bericht door Albertaukes » zo jul 15, 2007 10:24 pm

We hebben de hele westkust gepakt. Calvi was top daar hebben we 4 top dagen en mooie golven gehad.

Albert

Gebruikersavatar
Elger
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 222
Lid geworden op: di jun 20, 2006 10:26 pm
Surf spul: Een garage vol...

Bericht door Elger » ma jul 16, 2007 9:59 pm

Ben net terug van 3 weken corsica. Geweldig eiland! niet wezen surfen. Was ook nauwelijks wind, maar veel bergen op gelopen ed. Prachtig! vergeet de D81b niet af te rijden (calvi naar porto) langs de kust. Geweldige weg!

roryme
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 42
Lid geworden op: wo okt 29, 2008 4:15 pm
Surf spul: Starboard Isonic 135, 105. Neilpryde V8 9.0, 7.5. V6 6,5. Maui Sails TR 5,9

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door roryme » zo mar 22, 2009 4:03 pm

Bonifacio....een super-lagune daar...geweldig!!! met zicht op Sardinie...eilandjes..

De baai van Santa Manza..een heerlijke slalom-racespot!! met super wind...wel aflandig...
De baai net ten noorden van Santa Manza...ook geweldig...

Gebruikersavatar
pee.wee
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 16
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 2:28 pm
Surf spul: Starboard Kombat (105 L) + AHD Free Diamond 77 (149 L)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door pee.wee » ma apr 20, 2009 11:19 pm

Ik vond nog wat info over het zuidpuntje van Corsica van een Franse site die ik heb geprobeerd zo goed mogelijk te vertalen. Ik ben er zelf nog niet geweest. Deze zomer ga ik er naar toe. Hieronder de info:

In het uiterste zuiden van Corsica bevinden zich de spots met de meeste wind: de wind wordt door de zeeëngte tussen Corsica en Sardinië versneld. In een straal van 15 km rond Bonifacio zijn er minstens 4 goede spots (Figari, Tonnara, Piantarella en Santa Manza); genoeg variatie in soort spots voor diverse weersomstandigheden. De condities zijn veelal slalom behalve in Tonnara bij westenwind, namelijk wavecondities. In het gebied is regelmatig voldoende wind, gemiddeld 1 op de 2 °  3 dagen kun je varen. De landschappen zoals overal in Corsica zijn zeer mooi. Je kunt in kleine lagunes varen met uitzicht op de bergen. 8)

Figari en Tonnara zijn gesitueerd in baaien ten westen van de zeeëngte van Bonifacio. De stranden zijn Noord-West georiënteerd. De voorwaarden zijn dus voortreffelijk wanneer de wind uit zuid-westelijke richting (dominerende richting) komt, en in het bijzonder de dagen van de mistral.
De baai van Tonnara is vrij groot en onder deze omstandigheden komen de golven er goed binnen. Er zijn twee stranden, de grootste aan de linkerkant van restos als je aankomt (aan de kant waar de zwemmers zijn), de andere is aan de rechterkant. Echter dit strand is nauw en je moet er opletten voor de rotsen. Tonnara heeft eveneens zeer goede omstandigheden bij wind uit het noord-oosten (slalom condities): windkracht 6 terwijl er aan de oostkust op dat moment niet meer dan windkracht 3 is!
De baai van Figari is nauwer, en de spot is duidelijk kalmer. (bijna een meer! ) Er zijn veel beginnelingen. De weg naar de baai is minder goed toegankelijk en de toegang wordt door een hoogtepaal afgeschermd zodat campers er niet kunnen komen. Let op dat je je vin hierdoor niet beschadigt. Verhuur is aan het einde van de weg. Figari heeft voortreffelijke thermische winden. Wanneer de zon volop schijnt en er geen wolkje aan de lucht is, is de kans groot dat er in Figari vanaf 3 uur windkracht 4 °  6 is met goede slalomcondities.

Piantarella en Santa Manza zijn aan de oostkust van het eiland. Beide spots zijn zeer goed bij westen of zuid-westen wind.
Piantarella is dichtbij Bonifacio, tegenover de eilanden Lavezzi. Aan het strand is een aanlegsteiger. Als je bij het strand wilt parkeren, moet je vroeg komen. Net tegenover Piantarella op enkele honderden meters ligt het eiland Piana waar je lopend naar toe kunt. Het resultaat is dat het een ideale spot voor de beginnelingen is, je kunt tot ver in de zee lopen en de baai is afgeschermd van de golven. Het water is turkoois. Het nadeel van dit alles is dat de spot meer en meer motorboten aantrekt, zeker in het hoogseizoen.
Santa Manza ligt iets noordelijker. De spot ligt aan de zuidelijke rand van de golf, alles aan het einde van het schiereiland. De plek is aangeduid door een plank Tam Tam (loueur) die in het zand is geplant. Net als bij Tonnara en Figari is het strand Noord-West georiënteerd. Redelijke slalomcondities in een grote baai waar geen gebrek aan ruimte is. De wind is er bijna altijd aanwezig, aan te bevelen dus. Iets verderop zijn de spots Balistra en Rondinara met iets minder gunstige omstandigheden omdat de wind minder regelmatig is. Voor degenen die niet met hun spullen willen slepen is er de spot Santa Giulia. Het is een mooie aangename baai en zeer goed voorzien met hotels, echter niet zo geschikt bij westen of zuid-westen wind, aflandig, slalom (een beetje onregelmatige wind). De andere dagen is het er perfect om te leren. Er is een club Fanatic met surfschool.

http://pagesperso-orange.fr/tipi1/spots/corse.htm#ht

jocin
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 1
Lid geworden op: zo nov 22, 2009 6:14 pm

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door jocin » zo jan 10, 2010 5:05 pm

Hoi Pee Wee,

Ik las je bericht over Corsica, erg handig! Heb je toevallig ook ideeen voor campings bij bonifacio, bij voorkeer dicht bij het strand zodat je niet een eind hoeft te zeulen met je spullen?

Groet!

Gebruikersavatar
pee.wee
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 16
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 2:28 pm
Surf spul: Starboard Kombat (105 L) + AHD Free Diamond 77 (149 L)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door pee.wee » di jan 12, 2010 9:55 pm

Er zijn geen campings zo dicht bij het strand dat je met een opgetuigd setje zo vanaf de camping naar het strand kunt. Daarbij komt dat de weersomstandigheden wisselend zijn zodat je de ene keer naar Tonnara gaat en de andere keer in Piantarella blijft. Tijdens mijn vakantie (eind juli) was de wind meestal zuidwest. Ongeveer 50% van de dagen windkracht 4-5 of 7-8. Zelf vond ik Santa Manza het meest ideaal vanwege de constante wind. 10 min. rijden en je kunt je auto aan het strand kwijt. Bij Tonnara ligt er een rots voor de kust waar je achterlangs moet met zuidwestenwind waardoor de wind dan wat wegvalt. Dat is met een sinker niet te doen. Dus moest ik wel met de grote plank. Serieuze golfen daar van 3 meter.

Campings: Met stip Camping Des Iles op 800 meter van Piantarella. Helemaal goed, lekker relaxed, geen Jantje Smit, wel met zwembad, tennisbaan, winkeltje e.d. Je kunt alleen niet reserveren. Als je daar aankomt, dan mag je zelf een plek uitzoeken. Ik was midden in het hoogseizoen met een 8-persoonsvouwwagen. Dus je kunt rustig de gok nemen. Ik vond de andere campings waar ik ook naar gekeken had i.v.m. een volgende keer allemaal stukken minder.

roryme
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 42
Lid geworden op: wo okt 29, 2008 4:15 pm
Surf spul: Starboard Isonic 135, 105. Neilpryde V8 9.0, 7.5. V6 6,5. Maui Sails TR 5,9

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door roryme » zo nov 14, 2010 1:08 pm

Santa manza is een superbaai.....je kunt er alles!
altijd wind...

heerlijk water

gr

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » di jan 24, 2017 8:12 am

Even een oud topic naar boven halen.

Wij hebben al vaker overwogen om in de zomervakantie naar Corsica te gaan, maar we zijn nog steeds niet geweest, dit jaar moet het er toch eens van komen.
Ik wil graag met de auto gaan. Het zuiden van het eiland het meeste wind als ik het hier goed lees, dus dat wordt ongeveer de bestemming.

Wie is er al eens geweest? En van waar naar waar ben je toen overgevaren? Hoe lang was de boottocht? Wat is aan te raden?

Gebruikersavatar
Surfrider
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 7128
Lid geworden op: wo jul 24, 2002 9:46 am
Zeilnummer: NED-118
Surf spul: Ruim voldoende
Contacteer:

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door Surfrider » di jan 24, 2017 9:27 am

Eigen auto mee?
Ik ben begin Juni 2016 geweest, 2 uur vliegen en een auto huren, scheelt een hoop tijd.
Wil je eigen surfspullen mee nemen is zelf rijden best een optie.

Ik vond het een heel erg mooi eiland, echt genoten.
Helaas waren de meeste verhuur dingen nog niet open, maar voor mij was surfen ook niet het doel.

Voor golfsurfen lijkt: Farinole (strandje bij L'Ambada) wel een topper, daar waren elke ochtend en eind van de dag locals op het water.

Zelf 1 dag windsurfen bij Bonifacio Windsurf, heel klein tentje, maar heel erg relaxte sfeer.

Afbeelding

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » di jan 24, 2017 9:39 am

Vliegen zou mijn voorkeur hebben, maar aangezien ik met een gezin (totaal 5 personen) ga in het hoogzeizoen, wordt vliegen + huur grote auto erg kostbaar. Ik wil dus met mijn eigen auto gaan. We doen ook een tussenstop van een paar dagen ergens in frankrijk, dan zou de reis wel te doen zijn.

Ik wil inderdaad ook kijken voor de regio Bonifacio. Tips voor verblijf zijn welkom. We denken zelf aan een huurtent of chalet op een camping. Maar een mooi huisje is zeker ook een optie.

Van je foto wordt ik alvast enthousiast!
Laatst gewijzigd door coen76 op di jan 24, 2017 10:01 am, 1 keer totaal gewijzigd.

JP-T1surfer
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 407
Lid geworden op: wo dec 07, 2005 1:48 pm

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door JP-T1surfer » di jan 24, 2017 9:47 am

Van je foto wordt ik alvast enthousiast![/quote]

ikke ook!

Gebruikersavatar
Surfrider
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 7128
Lid geworden op: wo jul 24, 2002 9:46 am
Zeilnummer: NED-118
Surf spul: Ruim voldoende
Contacteer:

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door Surfrider » di jan 24, 2017 9:53 am

Nog beter idee van de omgeving...
Bijlagen
_DSC7253.JPG

YuriZ
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 3
Lid geworden op: wo mei 19, 2010 2:06 pm
Surf spul: Bic Techno 283, JP X-Cite Ride 105, Arrows 8.5, North Sails E-Type 7.3, NP Alpha 5.8, Gaastra 5.0

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door YuriZ » di jan 24, 2017 10:08 am

Je kunt met de boot en je spullen prima naar Corsica. Let alleen even op de hoogte als je spullen op het dak hebt.
Ze doen niet echt moeilijk, maar checken wel. Ik moest alleen maar een giek in de auto stoppen en kon de rest laten zitten en zonder bijbetalen de boot op.
Ga zelf vaak met Corsica Ferries met de nachtboot via Savona. Ideaal om s'ochtends vroeg op het eiland te zijn en naar het zuiden te rijden.

Camping des Illes is inderdaad een goede optie voor Pianterella en Santa Manza. Maar wel druk (vooral Pianterella)
Zelf vaak op U Moru gestaan bij Sotta/Figari. Is een rustige camping voornamelijk met windsurfende Fransen.
(dus geen entertainment etc)
Ze hebben daar een paar huurchalets, maar voornamelijk bezoekers met eigen tenten.

Goede spot daar dichtbij is baia de figari. Daar gaat van de camping dan bijna ook iedereen naartoe. Wind komt bijna dagelijks op vanaf ca 14.00 uur. (ca 5bft).
Althans dat was de afgelopen 2 jaar in juli. Geen kiters, die hebben een eigen strand buiten de baai.
Locatie is wel wat moeilijk bereikbaar. Je moet dwars door de bush over een onverhard pad van ca 1 km maar daardoor weinig andere toeristen.
Je kunt er ook spullen huren: http://eolefigari.com

Het is inderdaad een zeer mooi eiland met zeer veel mooie natuur en baaien. In augustus is het overigens het drukst, voornamelijk met Italianen.

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » di jan 24, 2017 10:29 am

YuriZ schreef:Je kunt met de boot en je spullen prima naar Corsica. Let alleen even op de hoogte als je spullen op het dak hebt.
Ze doen niet echt moeilijk, maar checken wel. Ik moest alleen maar een giek in de auto stoppen en kon de rest laten zitten en zonder bijbetalen de boot op.
Ga zelf vaak met Corsica Ferries met de nachtboot via Savona. Ideaal om s'ochtends vroeg op het eiland te zijn en naar het zuiden te rijden.

Camping des Illes is inderdaad een goede optie voor Pianterella en Santa Manza. Maar wel druk (vooral Pianterella)
Zelf vaak op U Moru gestaan bij Sotta/Figari. Is een rustige camping voornamelijk met windsurfende Fransen.
(dus geen entertainment etc)
Ze hebben daar een paar huurchalets, maar voornamelijk bezoekers met eigen tenten.

Goede spot daar dichtbij is baia de figari. Daar gaat van de camping dan bijna ook iedereen naartoe. Wind komt bijna dagelijks op vanaf ca 14.00 uur. (ca 5bft).
Althans dat was de afgelopen 2 jaar in juli. Geen kiters, die hebben een eigen strand buiten de baai.
Locatie is wel wat moeilijk bereikbaar. Je moet dwars door de bush over een onverhard pad van ca 1 km maar daardoor weinig andere toeristen.
Je kunt er ook spullen huren: http://eolefigari.com

Het is inderdaad een zeer mooi eiland met zeer veel mooie natuur en baaien. In augustus is het overigens het drukst, voornamelijk met Italianen.
Super, hier kan ik wel wat mee! Goed om te weten dat augustus erg druk is, dat is in Italie inderdaad ook zo. Daar kunnen we misschien nog rekening mee houden. Bedankt ik ga deze locaties en campings eens bekijken.

Gebruikersavatar
Surfrider
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 7128
Lid geworden op: wo jul 24, 2002 9:46 am
Zeilnummer: NED-118
Surf spul: Ruim voldoende
Contacteer:

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door Surfrider » di jan 24, 2017 10:39 am

Ik hoor wel uit verhalen dat als het druk is, het op het halve eiland file rijden is omdat bijna alles 2 baans is.
In Juni niks van gemerkt.

bictri
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 96
Lid geworden op: ma okt 15, 2007 6:31 pm
Surf spul: BIC board, North zeilen

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door bictri » di jan 24, 2017 7:47 pm

Afgelopen zomer heb ik bij Bonifacio Windsurf gehuurd en dat was wel een hele leuke plek alleen het windsurfen was er niet bepaald ideaal.
Het kleine steigertje waar je vandaan ging en dus ook weer naar terug moest, lag in de wind (schuin aflandige wind vanaf het centrum dus voor het centrum een stuk minder wind) en doordat de baai er voor helemaal vol lag met jachten en speedboten (het leek echt een parkeerplaats voor die dingen) met daartussen zwemmers was er bijna niet terug te kruizen.
Wel leuk aan dat baaitje was dat er verderop een ondiepte (1 meter diep) van het strand naar een eilandje ervoor liep, waar voor branding was met brekende golven van 0,5 - 1 meter. Over de ondiepte liepen/zwommen mensen dus daar moest je wel voor uitkijken.

Bij http://eolefigari.com had je veel meer ruimte alleen toen was er geen wind en heb ik geSUPt.

Allebei (net als de rest van het eiland) waren het wel hele mooie plekken maar voor windsurfen is het hier in Holland een stuk beter.

Gebruikersavatar
Ciao!
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 61
Lid geworden op: di jul 17, 2012 9:08 pm
Surf spul: Isonic/Futura & Warp/X-Type

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door Ciao! » wo jan 25, 2017 9:32 pm

Aaah Corse! Erg fijn eiland en zeker ook om te surfen.

Piantarella is inderdaad een beetje klein en druk, maar Santa Manza is top. Werkt met vrijwel elke windrichting, ruimte genoeg en ook popt er wel eens een dolfijn naast je op. Ook La Tonnara en Figari zijn goede spots in het zuiden. Aan de zuid west kant bij porto pollo kun je ook goed varen en een baai verder bij Cupabia is ook erg mooi (al ben me eens rot geschrokken door iets te ver de baai uit te varen en opeens in 2,5 meter deining te zitten :crazy: )

Hoe kom je er? Met Corsica ferries of Moby lines vanuit b.v. Toulon in Frankrijk of in Italie vanuit Genua of Livorno. Vaartijd varieert tussen 4 en 8 uur. Is afhankelijk van waaruit je vertrek en tijdstip. Zelf vind ik de nachtboot Genua - Bastia het fijnst; minst ver rijden en lekker slapen op de boot. Maar het loont om de sites van Cosica ferries en Moby een aantal opties te bekijken.

En ter voor bereiding uiteraard effe Astrix op Corsica lezen.
Bijlagen
IMG_0444.JPG
Santa Manza

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » wo jan 25, 2017 10:36 pm

Bedankt! dat klinkt goed. En flinke deining is alleen maar mooi!

Zou je eens in maps kunnen aangeven waar precies de spot santa manza is?

Gebruikersavatar
Ciao!
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 61
Lid geworden op: di jul 17, 2012 9:08 pm
Surf spul: Isonic/Futura & Warp/X-Type

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door Ciao! » vr jan 27, 2017 11:37 am

Tik even "restaurant le santa manza" in google en dan heb je op maps de spot gevonden. Dit de laatste opstapplek aan de D58, maar als je hier naartoe rijd kom je vanzelf al een aantal plekjes tegen waar je kunt parkeren en het water in kunt. Aan de andere kant van de baai ligt het mooie strand Balistra (te bereiken via zandweg) waar met oostelijke wind wat meer golven staan en met west spiegeltje vlak is.

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » vr jan 27, 2017 12:23 pm

gevonden! ik dacht dus dat het aan de westkant van het eiland lag omdat google daar Santa Manza aan gaf

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » zo jun 18, 2017 6:42 pm

Ik zit al een tijdje te kijken op windfinder bij de voorspelling voor het zuiden van corsica. ik zie maar weinig wind telkens. Weet iemand hoe de voorspelling zich verhoudt tot de daadwerkelijke wind op de spots in het zuiden?

Goya
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 168
Lid geworden op: vr jul 10, 2015 12:05 pm
Surf spul: GA Cosmix/Matrix & Tabou Rocket

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door Goya » ma jun 19, 2017 7:19 pm

Het moet gister en vandaag toch aardig gewaaid hebben. (Zit aan de core dazur nu). Vorig jaar op sardinie heb ik geleerd dat ~15 knopen langs de kust toch wel echte knopen zijn. Ik kon met 7.0 prima planeren met mijn 90 kg. 'Dikke' wind zeg maar. Corsica heb ik helaas niet gesurft maar als je op de golfen wil knallen dan is Middellandse zee maar weinig geschikt. Voor freeride, freestyle en slalom lijken de omstandigheden meer geschikt. ik hoop morgen nog even bij hyeres te kijken.

Gebruikersavatar
Waver
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 336
Lid geworden op: wo nov 27, 2002 4:55 pm
Surf spul: Quad 86, Gaastra Manic 4.0 Gaastra Manic 4.7 Severne 5.4 Severne S-1 5.9 North RAM 5.8, GTX 7.5
Contacteer:

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door Waver » di jun 20, 2017 2:06 pm

Goya schreef:
ma jun 19, 2017 7:19 pm
Corsica heb ik helaas niet gesurft maar als je op de golfen wil knallen dan is Middellandse zee maar weinig geschikt. Voor freeride, freestyle en slalom lijken de omstandigheden meer geschikt.
Dat is niet de hele waarheid. Ik ken aan de Middellandse zee genoeg spots die echt wel wavespots zijn. Uiteraard is het anders dan de oceaan, maar golven van 1-4 meter heb ik op genoeg spots gezien. Het moet alleen gewoon goed waaien op een flink deel van de Middellandse Zee. Dan is het herfst, winter en vroege voorjaar seizoen het beste.

Paar persoonlijke ervaring voorbeelden:
Frankrijk, Cote d' Azur:
Carro, La Coudouliere, Six Fours.

Corsica:
Propriano

Ik weet dat je op Corsica bij Calvi en Ile Rousse ook heel grote golven kan hebben tijdens Mistral omstandigheden. Verder zijn er op Sardinie (Capo Mannu) ook goede wavespots.

Wat betreft de wind, als je goede windzekerheid wil hebben in de zomer op Corsica dan is het slim om naar het zuiden van Corsica te gaan, bij Bonifacio. Ik heb de indruk dat de wind er beter is dan Windfinder aangeeft omdat er lokale effecten zijn die de wind versnellen. Het is alleen geen wavespot. Vooral slalom en freestyle.

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » di jun 20, 2017 2:19 pm

Waver schreef:
di jun 20, 2017 2:06 pm
Goya schreef:
ma jun 19, 2017 7:19 pm
Corsica heb ik helaas niet gesurft maar als je op de golfen wil knallen dan is Middellandse zee maar weinig geschikt. Voor freeride, freestyle en slalom lijken de omstandigheden meer geschikt.
Dat is niet de hele waarheid. Ik ken aan de Middellandse zee genoeg spots die echt wel wavespots zijn. Uiteraard is het anders dan de oceaan, maar golven van 1-4 meter heb ik op genoeg spots gezien. Het moet alleen gewoon goed waaien op een flink deel van de Middellandse Zee. Dan is het herfst, winter en vroege voorjaar seizoen het beste.

Paar persoonlijke ervaring voorbeelden:
Frankrijk, Cote d' Azur:
Carro, La Coudouliere, Six Fours.

Corsica:
Propriano

Ik weet dat je op Corsica bij Calvi en Ile Rousse ook heel grote golven kan hebben tijdens Mistral omstandigheden. Verder zijn er op Sardinie (Capo Mannu) ook goede wavespots.

Wat betreft de wind, als je goede windzekerheid wil hebben in de zomer op Corsica dan is het slim om naar het zuiden van Corsica te gaan, bij Bonifacio. Ik heb de indruk dat de wind er beter is dan Windfinder aangeeft omdat er lokale effecten zijn die de wind versnellen. Het is alleen geen wavespot. Vooral slalom en freestyle.
Dat is inderdaad ook waar ik naar toe ga. En Vooral voor freeride. Als de mistral een keer door komt ga ik eens aan de westkant kijken. Ik hoop dus inderdaad dat de wind beter is dan windfinder aan geeft. De afgelopen weken heb ik daar weinig in de forecast gezien.

Gebruikersavatar
watermonster
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1680
Lid geworden op: do mar 02, 2006 9:05 pm
Surf spul: Slalom 49, 59, 69 (85 en 63cm zijn nu in de maak :-)..) - Gun GS-R 5,6 tot 8,7
Contacteer:

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door watermonster » di jun 20, 2017 3:03 pm

In de nieuwe surf http://www.surf-magazin.de/magazin_serv ... 20786.html staat een heel artikel over de beste spots in het zuiden van Corsica. Toen ik het las en de foto's zag dacht ik...over een paar jaar ga ik ook die hoek inI

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » di jun 20, 2017 3:21 pm

bedankt! die ga ik eens halen als ik hem kan vinden.

Gebruikersavatar
Surfrider
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 7128
Lid geworden op: wo jul 24, 2002 9:46 am
Zeilnummer: NED-118
Surf spul: Ruim voldoende
Contacteer:

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door Surfrider » di jun 20, 2017 3:46 pm

Corsica is zo mooi!!

Gebruikersavatar
keesd
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 771
Lid geworden op: di mei 24, 2011 8:56 am
Surf spul: RRD WaveCult 85, Fanatic Eagle 100, JP SlalomIV 76 en Bic Bamba

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door keesd » di jun 20, 2017 11:40 pm

Ook als het niet waait :thumbup: :thumbup:
Wij zaten er in de meivakantie met het gezin en we hebben er prima kunnen freeriden, over de turquoise blauwe wateren bij Piantarella.
Het zuiden kent 2 windrichtingen west of oost. Bij west ligt Piantarella wat beschut en dien je wat verder uit de kant te surfen. De westenwind op de spot blijft wat achter bij de zeestraat tussen Bonifacio en Sardinië. Ik van de voorspelling op windfinder best wel accuraat. Dat komt denk ik ook omdat Bonifacio tevens een weerstation is. De zeestraat tussen Corsica en Sardinië trechtert de wind en die versneld daar, dat zie je ook duidelijk terug in de voorspellingen op windfinder als je de verschillende locaties bekijkt.
Met west 6Bft en meer is Piantarella een prachtige spot. Ik ben alleen bang dat het er zomers stampvol ligt met bootjes. West komt denk ik het beste door bij La Tonnara. We zijn hier wel even wezen kijken, maar ik vond de spot te uitdagend voor mijn zoontje. Je vaart er vanuit een beschut kommetje, tussen de rotsen door de middellandse zee op met op dat moment een swell van bijna 2 meter...
Op de vertrekdag hadden we eindelijk eens een oostenwind. We hebben toen nog wel even gekeken bij Restaurant La Santa Manza. Ook een hele mooie spot en met de oostenwind zag het er prima uit om te freeriden. Ik denk dat bij oostenwind windfinder voor deze spot wel iets te laag aangeeft.
Zoals gezegd ook als het niet waait een top eiland om te vertoeven. Ze hebben de rechte weg in ieder geval niet op Corsica uitgevonden. Prachtige routes door de bergen met regelmatig verbluffende uitzichten over de middellandse zee. Een ferry wordt een notendopje als je er vanaf 1000m hoogte opkijkt :wink:
Ik ben benieuwd hoe het in de zomer bevalt. In de meivakantie was het wat ons betreft prima. We hebben het niet zo op de drukte. Dat hebben we in Nederland al genoeg :wink:

Gebruikersavatar
coen76
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1899
Lid geworden op: di aug 18, 2009 8:28 pm
Surf spul: Witchcraft Chakra 114 & Chakra Custom 95 + ezzy (legacy/tiger/panther 7,5-6,0-5,2-4,7-4,2)

Re: [Corsica] Windsurfspots

Bericht door coen76 » di aug 08, 2017 10:56 pm

Ik ben net terug van 2 weken Corsica met de camper. Bij deze even mijn ervaringen.
Om de grootste drukte te omzeilen zijn wij in juli gegaan, met de boot vanaf Savona naar Bastia. Op de boot hadden we een kamer bijgeboekt en gewoon lekker geslapen tijdens de nachtelijke overtocht. Zeker met een gezin was dit ideaal. Op Corsica hebben we op een drietal campings gestaan. De campings waren redelijk vol bezet, maar er was altijd wel een plekje vrij. Camping des Ilis in bonifacio (http://www.camping-desiles.com)vond ik het leukste. Een camping die een rustige sfeer had ondanks de behoorlijke bezetting. Het ligt op loopafstand van het strand en de surfspot, maar je hebt wel een karretje nodig voor je materiaal, of je kan een setje huren bij 1 van de twee verhuurders. Het dicht bij gelegen strand, bij de surfverhuur, is bedekt met zeegras. Dat Is niet heel prettig voor een dagje strand. Een stuk verder door lopen over het strand en je komt bij een prachtig, maar erg druk, strandje. (plage de petit Sperone), nog iets verder is nog een mooi strand (grand Sperone). Beide stranden zijn een aardig stuk lopen met wat eenvoudig klimwerk over rotsen.

Piantarella
Bonifacio.JPG
Het windsurfen bij Bonifacio (Piantarella) Is heel erg mooi, maar wel wat onpraktisch. In de baai liggen best veel bootjes voor anker, en daar moet je een beetje de ruimte tussen zien te vinden. Toen ik er was waaide de mistral met 20 a 25 knopen, deze Is dan aflandig. Het water is zo blauw als het blauw kan zijn! Vooral bij het eilandje Ile Piana, omdat hier een zandbank voor ligt.
pintarella2.JPG
pintarella3.JPG
IMG_20170721_223824_422.JPG
_20170714_180206.JPG
_20170714_180034 (1).JPG
IMG_20170721_224113_168.JPG
Figari

Ik vond de baai van Figari een betere surfspot. Wel is hij wat lastig te bereiken met een camper. Je moet van de verharde weg af, en een onverharde weg afrijden die volgens de locals nieuw en verbeterd is, en ook geschikt voor campers. Het was te doen, maar met mijn vol afgeladen camper van 3500 kg was het een heftig ritje. Op de spot is een prima parkeerplaats waar ruimte genoeg was. Hier komen alleen wind- en kitesurfers lijkt het. Het strand is ook niet druk en je kunt wat uit de wind gaan zitten.
figari.JPG
Ook hier heb ik gevaren met de mistral van ongeveer 20 a 25 knopen. Het water is dan vlak, en voor de kant zelfs spiegelglad. Hierdoor is het heerlijk gijpen! Wel opletten, halverwege de baai liggen op verschillende plaatsen rotsen net onder het wateroppervlakte. Deze waren gemarkeerd met een boei "lees petfles". Desondanks heb ik toch maar net kunnen ontwijken.
IMG_6812 (Medium).JPG
IMG_6808 (Medium).JPG
IMG_6856 (Medium).JPG
IMG_6855 (Medium).JPG
IMG_6860 (Medium).JPG
IMG_6837 (Medium).JPG

Sant Amanza

sant amanza.JPG

Ook bij Sant Amanza heb ik "gevaren". De wind ging helaas net liggen toen ik het water op ging. De wind kwam uit het oosten (6 a 7 bft totdat ik het water op ging :( ), en dan loopt er een leuke deining de baai in. Langs de weg zijn parkeerplaatsen, je moet een stukje naar beneden klauteren om op een strandje te komen. Met een beetje geluk heb je zo'n strandje voor je zelf. Het was langs de weg druk met geparkeerde auto's dus voor een goede plek moet je er op tijd zijn. De baai is overigens veel mooier dan googlemaps en streetview doet vermoeden.
IMG_7081 (Medium).JPG
IMG_7082 (Medium).JPG
IMG_7079 (Medium).JPG
IMG_7094 (Medium).JPG
Uiteindelijk had ik ongeveer de helft van de dagen dat wij op Corsica waren wind genoeg om te planeren.

Plaats reactie