Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

5-Oceans custom wavezeilen

Deel je ervaringen, tests en reviews met de andere forumgebruikers. Alles kan getest worden, van boards tot masten en van zeilen tot gieken.

Moderators: Jeroensurf, Jurjen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

5-Oceans custom wavezeilen

Bericht door Jeroensurf » zo okt 17, 2010 10:47 pm

Lichtweer wave is geweldig en erg lastig tegelijkertijd.
Het gave eraan is dat bij weinig wind de golven superclean zijn, het lastige is dat met 88kg ik niet bepaald een Thomas Traversa gewicht ervoor heb.
Materiaal technisch probeer ik dat al jaren te compenseren en stukje bij beetje krijg ik mn sjizle wat dat betreft steeds beter voor elkaar.
Het board moet genoeg volume hebben om op te kunnen dobberen, maar niet groot want anders krijg je hem de bocht niet om.
Het moet stabiel zijn en snel aanplaneren, maar ook weer in alle bochten draaien als dolle.
Met de  Witchcraft92 en mijn Mufins http://forum.windsurfing.nl/viewtopic.p ... t=13865127 <http://forum.windsurfing.nl/viewtopic.p ... t=13865127> heb ik de boards redelijk afgedekt, dan blijft het tuigage over.

een wavezeil moet stabiel dobberen en planeren, sterk zijn ivm het spoelen en een superlichte neutrale handeling hebben. Bij voorkeur ook nog met een redelijk inzetberreik :roll:
Een paar jaar geleden hebben we na heel veel praten Tom van Hotsails zo gek gekregen om de Firepower te bouwen, een zeil dat een veel dieper profiel als gebruikelijk had en waarbij het drukpunt hoger doorliep wat meer pull geeft bij verhoudingsgewijs minder twist in de gehele top, maar meer over het achterlijk.
Dit was al een enorme stap in de goede richting want met de Firepower had ik een 5.5 in 6m bereik en een 6.0 die ik kon pakken terwijl anderen 6.5 nodig hadden.
Grappig: de 2011 Pryde Atlas heeft precies dezelfde shape kenmerken :lol:
De Firepower heeft een nadeel, omdat het 5.8kg weegt is hij niet de lichtste in de bochten waardoor van koers veranderen en snel ff je turn aanpassen lastigger word.
Ik zou mijn lichtweerzeil graag dus lichter hebben. Andere types zeilen geprobeerd, maar die bevielen niet dus met wat ideeën die ik had  over hoe je in mijn ogen evt een lichtweerzeil nog meer zou kunnen verbeteren Hotsails gemaild, maar daar waren de mogelijkheden beperkt wat begrijpelijk is.
Een Severne S1 en Blade een paar keer gevaren, fijne zeilen en licht maar niet wat ik zocht dus verder zoeken.

Tegelijkertijd had ik vorige jaar?? op het Boards UK forum gelezen dat Matthew, een van de zeilmakers van Demonsails bezig was met een wavelijn. 5 Oceans sails. http://www.5-oceans.com/   Demonsails heeft een reputatie in het bouwen van gruwelijk lelijke, maar ook extreem lichte racezeilen en zijn ze voorloper in het gebruik van high-tech materialen.
Naast dat het licht en sterk is, doen ze het ook nog erg goed.
Die jongens zitten in Cornwall, hebben meer goede dagen in 1 maand als wij in 10 jaar dus ze zullen er wel verstand van hebben,en het ziet er ook nog leuk uit :)

Interesse gewekt!

Het mooie, nou gaf mijn vriendin toen we het in april over herfstvakantie hadden aan dat ze wel eens naar Cornwall zou willen, nou dat was bespreekbaar :lol: :lol: :p
Matthew, de zeilmaker gemaild en uitgelegd wat voor een lichtweer wavezeil ik wilde en gevraagd wat er mogelijk was/ dat kostte.
Antwoord was redelijk simpel: i.p is bijna alles mogelijk en bespreekbaar, de prijs is afhankelijk van wat en hoe je dingen wilt hebben.
Na wat over en weer gemail bestelt en afgesproken dat ik het eind september wel zou ophalen bij Gwithian beach aan het begin van onze vakantie http://forum.windsurfing.nl/viewtopic.p ... t=13866536 <http://forum.windsurfing.nl/viewtopic.p ... t=13866536>

Mijn wensen voor het 5.9 zeil:
Veel low-end power, liever iets meer low-end als dat ik een 5.9 vaar in 5.0 weer, daar heb ik namelijk een 5.5-5.3-4.7 etc voor :roll: ,
zeer snel aanplaneren,
weinig twist voor een stabielere handeling in clew-first situaties bij on-side-on golfrijden,
een direct maar geen stijf vaargevoel met wat flex in het voorlijk,
sterk zodat het lang meegaat bij intensief gebruik,
lichter en sterker als een Pryde of Severne en vrij nauwkeurig aangegeven hoe ik het profiel wilde.
Handig: hun teamrider Ian Black vaart al in hoofdlijnen met wat ik wilde hebben, dus al redelijk beproefd concept.

Het resultaat:
Custom powerwave 5.9 in Technora/PVC 8)
Mast 430 Hotrod: lufflength 453
boom: 187-190 (op mijn XTR)
Gewicht: ...we houden de spanning er nog even in :wink:
[picasa]http://lh6.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS-h ... C00859.JPG[/picasa]
[picasa]http://lh6.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS-8 ... C00867.JPG[/picasa]

Hoe kom je aan een zeer laag gewicht en blijft hou je een zeil toch sterk, dat is een van de dingen waar 5Oceans goed in is:
i.p door alles weg te laten wat niet nodig is en het gebruik van lichte hele lichte hoogwaardige materialen

Zeiloog i.p van katrol: geeft een betere drukverdeling in dit zeil, is lichter en het zeil hoeft er minder zwaar versterkt te worden als met een katrol.
[picasa]http://lh6.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS-I ... C00852.JPG[/picasa]

Een lichte maar extreem sterke plaat uit de zeilwereld voor de uithaler
[picasa]http://lh6.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS_R ... C00874.JPG[/picasa]

Een zeer lichte technoradoek maar erg sterke in de bovenste panelen, niet goedkoop spul, maar dan heb je ook wat!.
[picasa]http://lh6.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS-z ... C00865.JPG[/picasa]

Licht maar bijna onsloopbaar PVC doek in de andere panelen:
[picasa]http://lh4.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS_O ... C00873.JPG[/picasa]
Het leuke met PVC doek is dat het rekt in een richting. Het profiel in het voorlijk is aangebracht door te variëren in de hoek van de panelen.
Ziet er simpel uit, maar is het niet. een paneel 5graden verkeerd leggen geeft al forse profiel veranderingen volgens Matthew.


Geen onnodige banen, naden en andere frutsels die niet functioneel zijn.
Dat betekend ook dat als een Technora versterking aan 1 kant van het zeil volstaat, hij niet voor de mooi aan de andere kant er ook bij komt.
Zoiets weegt allemaal mee en levert niks op.
[picasa]http://lh5.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS_c ... C00876.JPG[/picasa]
[picasa]http://lh6.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS-P ... C00854.JPG[/picasa]
Dit zeil heeft dus geen strap-on, geen masten openhouders, een stevige maar normale slurf, geen PVC lijsten op top en onderkant maar ook geen naadje teveel daar waar het niet nodig is, wel nette lattenzakken ed:
[picasa]http://lh4.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKS_O ... C00873.JPG[/picasa]
Kortom aan alles zie je het vakmanschap af :)
En dan nu het gewicht: 3.1kg!!
Daarmee is de 5.9  2.7kg!! lichter als mijn 6.0 Firepower, lichter als mijn 3.7 Superfreak en elk ander productiezeil op de markt die maat :P 8)

Toen Matthew het zeil kwam afleveren bij Gwithian (een weekje later als gepland omdat wat doek verlaat geleverd werd) stond er een licht off-side-off briesje, 15sec periode met zo nu en dan golven van heup-kophoog dus meteen geprobeerd.
Ideaal, maar 1 andere surfer in het water :P

De natte ervaring:
[picasa]http://lh3.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TKHVm ... C00829.JPG[/picasa]

Het zeil heeft zoals je op de foto,s ziet een behoorlijke mastcurve, dus optuigen gaat minder snel als met mijn bijna rechte Hotjes, desondanks: eitje.
Als je opstapt merk je meteen al dat het tuig bijna niks weegt: dobberen stabiel en voelt prettig.
Mijn board voelt ook meteen een maar een paar, maar wel essentiële litertjes groter doordat er minder gewicht opdrukt.
Wanneer de wind erin kickt merk je dat het voorlijk wat rek heeft, beetje springy waardoor het aangenaam, comfortabel en gedempt voelt zonder soft te worden als een freak.
Met een knoopje meer vult het zeil zich met wind en planeert dan verbazend snel aan. Grappig, de diepte van het profiel word er echt ingeblazen, dus bij weinig wind weinig bolling wat lekkerder dobbert.
Planerend vaart het zeil normaal alle koersen, geeft een goede stabiele pull, maar niet overdreven.
In harde vlagen (waarmee een 5.0 lekkerder vaart) moet je het zeil wat bijtrimmen anders loopt het profiel naar achteren, maar de natuurlijke range is meer dan prima.
Het echte feest begon pas toen ik een golfje oppikte. Nu ben ik er wel aan gewend, maar de eerste keren :P:P:P
Je zet een bottomturn in en het zeil voelt als een maatje 4.7! Niks geen 5.9, nee veel kleiner. De handeling is zo licht dat je elke bocht kunt draaien die je maar wilt zonder ook maar een moment het idee te hebben dat je eigenlijk een belachelijk groot wavezeil in je handen hebt. Turns en airials die ik normaliter nooit maak met een dergelijke grote maat zijn ineens super gemakkelijk.
Uiteraard moet je het nog steeds allemaal zelf doen,maar dit scheelt wel ff en toen ik een week later ivm aantrekkende wind overstapte op mijn favoriete maatje 5.3 Fire voelde die groot en zwaar  aan :-?  :-?

Uiteraard de rest van de vakantie er nog een paar keer mee gevaren, flink gespoeld in holle bakken van goed logohoog in het kader van de duurzaamheid testen :oops: :oops: , maar ook ritten ermee gemaakt die onbeschrijfelijk mooi waren in wind waarin de golven nog niet bedorven waren en je ze moest delen met de golfsurfers:
[picasa]http://lh4.ggpht.com/_JehDY5ZKVQ8/TLrgl ... 282%29.jpg[/picasa]
Laatst gewijzigd door Jeroensurf op wo jul 27, 2011 10:15 pm, 8 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » ma okt 18, 2010 12:28 pm

Anyway, het allerlaatste stukje:

Als masten-nerd heb ik er ook wat verschillende piepen ingestopt:
een Gaastra mast is no go!
Een Caas 100% 430 met CC curve vaart goed, maar maakt het zeil wat vlakker en het drukpunt loopt wat hoger door.
Met veel down en outhaul vaart het zeil dan goed, maar minder soepel en springy als met de Hotrod erin.
Met een Hotrod430 erin heb ik met relatief weinig downhaul een heel behoorlijk bereik, behoud ik het springy gevoel in het voorlijk en met de OH veel bijtrimmen, top. :P
Ook hier zaterdag op Wijk weer gevaren en het is geen vakantieliefde:  het is gewoon een briljant lichtweer zeil en hiermee is lichtweerwave is weer een stapje makkelijker/leuker geworden.
Het zeil is zelfs zo goed bevallen dat de kans groot is dat ik de volgende vakantie er nog een paar maten bij laat maken. 8)

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil nu wel gelukt!

Bericht door Jeroensurf » ma okt 18, 2010 10:13 pm

Het lange giek/korte giek blijft een kwestie smaak.
Een van mijn lekkerste lichtweer zeilen was een Gaastra Poison, met een giek van 188cm, die ik nu dus ook weer heb. :D
Dit stukje speelgoed kostte mij 550,- pond. Dat is met de huidige koers 650,- euro.
Veel geld, maar ja, dat ben je ook ongeveer kwijt aan een normaal fabriekszeil, en dan ga ik toch liever voor iets dat voor 100% voor MIJ is gemaakt i.p.v een compromis voor een brede markt.

Gebruikersavatar
Jacco Bergsma
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1374
Lid geworden op: wo jan 20, 2010 9:54 pm
Surf spul: Quatro Pyramid 92, Ezzy Taka 4,1/4,5/4,9/5,4 SUP SB Pro 8,5/29/125 Paddle QB Kanaha Magic
Contacteer:

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jacco Bergsma » wo mei 04, 2011 12:35 pm

Hi Jeroen, FF op 5-oceans http://www.5-oceans.com/index.html gekeken na jouw enthousiaste verhalen, ze maken ze met 4 en met 5 latten. Nu je je nieuwe zeilen erbij hebt ben ik benieuwd of je ze allemaal met 5 latten hebt? Heb je het met die jongens daar gehad over de verschillen? In de beschrijving geven ze aan dat de 4 lattenversie meer high aspect is voor radicaler waveriden, levert hij dan in op power?

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » wo mei 04, 2011 8:40 pm

Ik heb hier inmiddels mijn 5.3+4.7+4.1 opgehaald EN allemaal al kunnen gebruiken :)
Nog niet zoveel dat ik er lange lappen tekst over kwijt kan, wel zoveel dat ik heel enthausiast blijf!

De 5.3 is net als de 5.9 geel (past mooi bij mijn geel witte Witchie92 :wink:) De 4.7+4.1 zijn ornaje wat prima VLOEKT met mijn rood witte Witchie80
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/_JehD ... C01529.JPG[/picasa]
[picasa]https://lh6.googleusercontent.com/_JehD ... C01532.JPG[/picasa]

Weinig heel downhaul nodig en (ook) veel kunnen trimmen over de outhaul:
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/_JehD ... C01533.JPG[/picasa]
Degelijk versterkt onderlijk.
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/_JehD ... C01535.JPG[/picasa]

+Clew. Niet zichtbaar, maar onder de taping van het achterlijk zit een kevlar frame wat het zeil redelijk hufterproof maakt (Nelis mag ze dus proberen :lol: :lol: :lol: :wink:
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/_JehD ... C01536.JPG[/picasa]

Panelen snijden is handwerk en dan moet je wel het juiste paneel hebben!
[picasa]https://lh6.googleusercontent.com/_JehD ... C01537.JPG[/picasa]

Wat betreft 4 vs 5 latten.
Als ik heel eerlijk ben geloof ik dat het vooral een modeding is.
4 latten kun je potentieel lichter maken, maar is daarmee ook automatisch potentieel minder stabiel en of minder power. Wellicht niet zo,n probleem als je 60-65kg weegt zoals Andrew Fawcett , maar wel als je Jurf heet en er 90 weegt :roll: Ik heb het er dus wel kort over gehad maar niet echt serieus overwogen, de 5 biedt namelijk alles wat ik wil.

Als zeilmaker kun met een 5 latten zeil alles wat je met een 4 latten ook kunt.
Bij de meeste merken zijn de meeste 4 latten zeilen zijn meer compact als de 5 latten, maar mijn 5.3 met 5 is zelfs iets meer compact als de 4 latten versie :lol: en stuk voor lichter als het allerlichtste productie zeil, dus dan ben ik klaar :).
Nog lichter had gekunt (5.3 van 2.2kg is geen probleem!!!) maar dan had ik geen kleuren ed gehad. Wellicht leuk voor van de toekomst.

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » wo mei 04, 2011 10:50 pm

Je kan qua kleuren ik kiezen uit:
geel oranje,
paarsachtig/lila
wit
blauw
Technora
Beambridge (soort Xply achtig ogenend spul. Saai om te zien maar licht en sterk.
Tapings kunnen in bijna alle kleuren van de regenboog.

Maar ook: Giek hoger/lager voor zowel lilliputters als lange Jannen is alles gewoon aan te passen.
Minder/meer power. waar je dat wilt hebben, meer minder direct.
mastcurve kunnen ze ook alles op aanpassen hoewel ze GEEN liefhebber zijn van stifftop masten (en zelf ook een eigen zeer goede mastenlijn hebben).
Dat is het leuke met custom, (bijna) alles kan. :)

Maar goed kom maar tzt een keer langs, dan kun je ze proberen.

Dit was afgelopen maandag bij Marazion (Noordzee ivm harde oosterwind=aflandig aan de Atlantische kant).
eerst met de 4.7 en later met de 4.1.
tegen de tijd dat die overpowered was werd er op het strand 45knopen gemeten en hadden ook de 3.7tjes het lastig dus de windrange zit wel snor.
Vlak/bumpy maar wel met een mooi kasteel op de achtergrond :)
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/_JehD ... C01631.JPG[/picasa]
Afbeelding
Afbeelding

Het waaide zo hard dat de boot buiten bleef wachten en niet de haven indurfde...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » vr mei 06, 2011 10:47 am

Gisteren een erg lekkere sessie met de 5.3 gehad en er stond 20min een fotograaf op de kant die wat piccies heeft getrokken:
Het gele zeil is van mij:
http://5-oceans.blogspot.com/
Afbeelding
en nog meer op guavajelly......
tip: ga daar NIET kijken als je nu al weet dat je van de zomer en de herfst met je schoonouders naar Benidorn ed moet want dan gaat het je dag verpesten!
Voor de dagdromers/zij die meer beschikking over zichzelf hebben:
http://www.guavajelly.co.uk/guavajelly_ ... index.html

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » vr mei 06, 2011 10:11 pm

vaargevoel:
Eerste indrukken zijn heel heel erg positief en voor mij beter als alles wat ik hiervoor heb gevaren.
De 5.3 lijkt ook nog beter bij me te passen als de 5.9, maar ik geloof echter ook dat je materiaal moet varen in uiteenlopende omstandigheden om echt met een duidelijk dichtgetimmerd verhaal te komen.
Ik geloof nooit zo in van die verhalen van mensen die iets ff in 1 uurtje hebben getest, dat is in mijn ogen proberen en in mijn ogen met zeilen niks zeggend omdat je dan nooit de low-end, mid-range en high-end in div trims kunt hebben geprobeert. :roll:

Als de voorspellingen uitkomen kan ik misschien morgenavond al en anders zondag+maandag knallen met 5.3-4.7 in 3m+ golven side-side-off, dat zegt niks over de kwaliteiten als onshore zeil :wink: maar nog 2 dagen moet me genoeg info geven om echt wat zinnigs te kunnen zeggen.
Zo niet, ff wachten tot ik thuis ben en wat meer heb gevaren :)
Voor de goede orde, de 5.3 heb ik nu pas 2x in bump en jump achtige omstandigheden gevaren en dan in side-off wat je in de fotogalerij ziet van Guavajelly. de 4.7 en 4.1 allebei alleen nog maar 1 middag bij Marazion=bump en jump met een enkel schuimhoopje om tegenaan te ketsen.

Gebruikersavatar
JanKorf
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1266
Lid geworden op: do sep 06, 2001 2:00 am
Surf spul: starboard quad 74 5Oceans sails Chinook Hotrod

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door JanKorf » za jun 18, 2011 6:19 pm

vandaag mocht ik Jurf zn 4.1 ff aan de tand voelen. okdan!

1 tip: probeer het NIET uit. Als je het namelijk wel doet, ben je verkocht. Zoals ik dus. Ik ga na eeuwen Combatjes gevaren te hebben van mijn geloof vallen. Op 2 punten: 1. ik luister nooit naar het advies van Jurf. 2 de combat is gewoon het beste zeil op de markt.

Dus hoe vaart nou zo'n zeil. Nou gewoon zoals het ideale zeil moet varen': knetter stabiel (het was vandaag behoorlijk vlagerig met die buien en met de pryde heb je een maximum load die je op je zeil kan zetten tot het onhandelbaar wordt. Dat punt ligt echt een stuk hoger bij de Oceans. En als ie dat punt bereikt is het niet " overleven en naar de kant", maar meer "mmm een metertje minder had ook gekund'.

Zoals Jurf al heeft gepredikt, is het zeil licht. Nou ben ik niet zo van licht, want dat kan sneller kapot. Ik heb m niet gemold, maar dat zegbt natuurlijk niks. Een heel licht zeil doet dingen die je niet verwacht:
Het klapt bijvoorbeeld heel snel om bij het gijpen, je bottumturn doe je alsof je geen zeil hebt, en klunen is een stuk makkelijker. De verkooppraatjes kloppen echt.

Golfrijden ben ik nooit echt goed in geweest. Met name omdat je met de combat voor de bottumturn echt je zeil door een punt moet heentrekken. Dat heb je dus echt niet met de Oceans. Het voelt een beetje alsof je op een skateboard staat te surfen en totaal geen weerstand van je zeil hebt. Echt heel apart.

Mensen die me kennen zullen nu denken: doe ff normaal Jan. Nou ok dan:

Het aanplaneren moest ik even aan wennen. Hij sleurt niet zo lekker als de pryde. Maar als je eenkeer in de gaten hebt hoe je de power uit het zeil kan halen, is het een 'tussen de oren' kwestie. Het maakt geen reet uit.

dussss. en nu? tjsa. binnenkort (er schijnt een dikke wachttijd te zijn) ben ik de trotse eigenaar van een setje van deze jongens. En ik voorspel je dat dit groot gaat worden!

Maargoed.

Gebruikersavatar
Erres
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 804
Lid geworden op: di okt 05, 2004 8:49 pm
Surf spul: Starboard iSonic 94 & Kode 86 | HOT Superfreak

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Erres » za jun 18, 2011 6:55 pm

Wel goed dat je zo en plein public van je dubbele geloof durft af te vallen...
Maarreh, dat wordt nog wat met die shizzle van Jurf je kan geloof ik niets meer van 'm testen zonder direct voor het product te vallen :-?

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » za jun 18, 2011 8:11 pm

:D Zo als een schaap over de brug is.....

@Erres: mwah, ik heb nog een SUP uit China die volkomen ruk is :wink:
Maar qua windsurfen heb ik mn sjizle inderdaad wel "redelijk" voor elkaar ja 8)

Mochten er andere mensen mn lappies eens willen proberen, geef ff een brul en kom langs.
Het uitgebreide vaarverslag van de kleine maatjes moet ik nog ff schrijven, beetje te druk gehad de laatste tijd.

Jeroen1970
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1028
Lid geworden op: za feb 16, 2008 12:20 pm
Surf spul: Naish force/session, Moo custums en flikka boards, amex en se masten, mu fins, serverne boom

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroen1970 » di jun 28, 2011 10:19 pm

MMM zag ik op stehsegel jeroen nu een proto firelight testen.
En zo ja.. hoe is tie vergelijk de 5 oceans..(en kos da;-)
Twijfel nog steeds wat voor licht weer zeil ik ga kopen ipv de simmer xd.. en wellicht gelijk een hele nieuwe set!

grt jeroen

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » wo jun 29, 2011 9:09 am

Hoi Jeroen,
Op de foto,s zie je Torben ermee varen. die heeft nu het zeil te leen om te kijken wat en hoe hij ervan vind.
Inhoudelijk:
Die Firelight is een 5.3m2 proto en dat zegt eigenlijk al alles, een probeersel en verre van af. Het zeil dat in productie lijkt er alleen nog maar op qua panel lay out.
profiel, mast, giek en outline specs veranderen, materiaal gebruik veranderd+ nog wat details.
Kortom het is koffiedik kijken hoe het eindproduct eruit gaat zien, en dan nog is een 5.3 vaak ook nog een heel ander zeil als een 5.9....

Maten: op de site van Hot valt te lezen dat de 4.7-5.0-5.3 i.p klaar voor productie zijn maar de andere maten nog ontwikkelt moeten worden. Wanneer die geleverd kunnen worden: geen idee, maar ik ga uit van voorjaar.
Prijzen van de FL: duurder als de normale Hotjes, maar verder ook geen idee.

Wat betreft mijn 5-O zeilen.
Ik had over de 5.3-4.7-4.1 al uitgebreid willen schrijven want die zijn weer anders als mijn 5.9 maar ben door drukte en wat andere dingetjes daar nog niet aan toe gekomen.
Als ik het heel kort samenvat, ik vind het de beste zeilen die ik ooit heb gevaren en ben er zo van overtuigd dat ik de zeilmaker Matthew ga helpen de zeilen hier in de markt te zetten omdat hij mijn inziens een product heeft dat in ieder geval op dit moment met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

De onderbouwing van mijn statement volgt snel!

Gebruikersavatar
JanKorf
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1266
Lid geworden op: do sep 06, 2001 2:00 am
Surf spul: starboard quad 74 5Oceans sails Chinook Hotrod

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door JanKorf » wo jun 29, 2011 10:34 am

mijn bestelling is de deur uit.

de 3.4 en 4.0:
Afbeelding

de 4.7 met technora
Afbeelding

en de 5.3 met technora (5 latten)
Afbeelding

Eind juli heb ik ze als het goed is in huis en zal dan wat pikkies van de opgetuigde sissel posten.

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » do jun 30, 2011 8:06 pm

Het heeft even geduurd, maar bij deze dan de meer uitgebreide review van mijn nieuwe lappies.
Ik schreef al eerder dat het de beste zeilen zijn die ik ooit heb gevaren, dat vraagt om een beetje verduidelijking:
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/-yg3n ... C01917.JPG[/picasa]

Constructie:
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/-N_Jv ... C01924.JPG[/picasa]
Is eigenlijk hetzelfde als de 5.9:
Het zeil is minimalistisch maar alles wat je nodig hebt zit erop en erin.
Technora toppaneel dat licht en sterk is.
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/-wmLJ ... C01925.JPG[/picasa]

Voor en onderpaneel van een polyester multidirectional cloth dat in 1 richting rekt.
Door met de draadrichting te spelen wordt het profiel in het voor en onderlijk gecontroleerd.
Leuke bijkomstigheid is dat dit spul loei en loeisterk is.
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/-Ont_ ... C01930.JPG[/picasa]


Het raam is van de zwaarste kwaliteit monofilm gemaakt (zelfde als wat bijv in de Hotsails Fire zit).
[picasa]https://lh6.googleusercontent.com/-EcB6 ... C01933.JPG[/picasa]

Kevlar frame: Je moet flink je best doen om zo,n zeil te slopen, maar mocht er een mede surfer naar binnen varen dan hebben de zeilen nog een kevlar frame dat bij evt schade of mastbreuk :roll: verdere schade aan het zeil moet beperken tot max 1 paneel.
Alles kan kapot, maar meer als een raam slopen bij deze zeilen gaat serieus veel moeite kosten.
Kevlar frame bij het onderlijk:
[picasa]https://lh6.googleusercontent.com/-fMRp ... C01921.JPG[/picasa]
Doorlopend naar het achterlijk:
[picasa]https://lh5.googleusercontent.com/-DS2E ... C01940.JPG[/picasa]
[picasa]https://lh5.googleusercontent.com/-dRMF ... C01922.JPG[/picasa]
en ook tussen slurf en voorlijk. Niet zichtbaar: tussen het raam en technora paneel daarboven zit dit ook in de lattrenzakken verwerkt.
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/-oLHD ... C01923.JPG[/picasa]
En het zit ook in de top:
[picasa]https://lh5.googleusercontent.com/-MJWD ... C01941.JPG[/picasa]
De zeilen hebben een korte mastvoet beschermer. Die bedekt niet de hele voet zoals bij de meeste andere merken, maar is wel lang genoeg om bescherming te bieden bij mast/board contact.
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/-QjEP ... C01927.JPG[/picasa]

De naden zijn superstrak en er zit niks teveel of te weinig op.
Op het onderlijk zit een siliconen lijst om te voorkomen dat die kapot schuurt.
[picasa]https://lh6.googleusercontent.com/-aW9q ... C01942.JPG[/picasa]
Het zeil heeft een CARBON :lol: :lol: stokje om het zeil opgerold bij elkaar te houden.
[picasa]https://lh6.googleusercontent.com/--X4x ... C01929.JPG[/picasa]
Verder geen katrol maar een zeil oog en een plaat i.p.v heel veel lagen stof bij de uithaler.
In het begin is het neerhaler oog ff wennen, maar omdat het zeil maar weinig neerhaler nodig heeft volstaat 2x lussen i.p.v de gebruikelijke 3x bij de meeste katrollen.
Hierdoor draaien de touwtjes niet over elkaar en werkt het eigenlijk prima.
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/-QjEP ... C01927.JPG[/picasa]
Kleuren: ik hou van een clean en simpel design dat wel een beetje knalt dus heb de zeilen in 1 dezelfde kleur laten maken, maar je kunt met kleurtjes spelen.
Samengevat sterk, duurzaam en licht!

Opgetuigd:
De specs kloppen :D
Dat wil zeggen, in mijn geval met de giek vrij ver bovenin, de giek+2. de luff is spot on en er zit vrijwel geen rimpeltje in.
Op de kant is het zeil volkomen plat. de latten boven de giek staan iets langs de mast en het zeil heeft bij de minimale setting nul loose leech, bij de max setting (circa2cm meer neerhaler) wat meer, maar nog steeds minder als bij de meeste en doet daarin een beetje denken aan een Superfreak.
Dat is wezenlijk anders als bij mijn 5.9 die wat preshape heeft en ook meer looseleech.
Ik heb het zeil "standaard" laten maken, maar omdat elk zeil met de hand op maat gemaakt wordt kun je het laten aanpassen aan vrijwel elke mastcurve en de giek uitsparing nog hoger laten maken (leuk voor de 2m+ surfers die graag hoog varen).
plat!
[picasa]https://lh6.googleusercontent.com/-Ob7Q ... C01919.JPG[/picasa]

De lat boven de giek staat net langs de mast, maar met wind in je zeil roteert hij soepel en zonder dat je dat hoort of voelt.
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/-Ont_ ... C01930.JPG[/picasa]

5.3 in lowwind trim:
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/-N_Jv ... C01924.JPG[/picasa]

4.7 in Highwind trim
[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/-u4hc ... C01936.JPG[/picasa]

[picasa]https://lh5.googleusercontent.com/-lrcV ... C01939.JPG[/picasa]

Vaargevoel:
(en daar heb ik dan geen foto,s van :wink:
Zodra er wind in het zeil slaat heb je een mooi profiel waarbij ik het zelf het lekkerst vind varen als het raam soms net de giek raakt (kissing the boom).
Het zeil zit qua directheid in tussen een Hotsails-Superfreak en een Gaastra Manic maar het grote verschil met die twee komt doordat het zeil extreem licht is en ook voelt.
Elke koers en beweging gaat gewoon net iets makkelijker omdat je minder kilos heen en weer aan het gooien bent, heel stom, maar zelfs met gijpen merk je dat dat een stuk makkelijker gaat. Alleen met duckgijpen werkt het niet, die kan ik namelijk nog steeds niet :oops:
Hoogtelopen ed gaat gewoon bovengemiddeld goed, mede doordat het zeil de vlagen mooi afveert en omzet in extra snelheid zonder meteen nerveus of trekkerig te worden.
Het windbereik is groot, groter als de meeste zeilen die ik heb gevaren.

Op een golf, merk je het lichte gewicht EN het profiel nog het meest.
Het depowered goed en licht betekent een extreem laag swingweight waardoor ik de beste handeling ermee heb die ik ooit in een zeil heb gehad.
Doordat het zeil bijna geen pre-twist heeft, je hoeft het hierdoor bij side-on minder ver door te draaien om te voorkomen dat de wind aan de verkeerde kant erin slaat en is het extreem reactief en dat is heel gek, zonder nerveus te worden waardoor alles veel makkelijker gaat.
Het gebrek aan nervositeit komt volgens mij door het gedempte gevoel van de polyester panelen die als een soort schokbrekers werken,minder direct als een puur monofilm zeil maar nogmaals minder extreem en soft als bij een Freak.

Conclusie:
Dit klinkt wellicht voor de mensen die me niet persoonlijk kennen en of met mn spullen hebben gevaren als een zwaar over de top jubbel verhaal, maar eerlijk gezegt hou ik me nog in, de zeilen zijn in mijn ogen echt de next level.
De 5.9 was al heel erg goed, de kleinere maten die ik heb zijn gewoon nog beter.

Disclaimer:
Omdat ik heel erg in de zeilen geloof help ik Matthew, de zeilenmaker van 5-Oceans als contactpersoon/agent voor nederland om de zeilen hier in de markt te zetten en te verkopen.
Een van zijn "problemen" is dat hij veel werk heeft (er is een wachtlijst van 2-3 maanden voor de zeilen) en het communiceren en vragen van klanten beantwoorden veel tijd vergt.
Dat stukje kan ik voor NL voor hem overnemen, kan hij sneller doorwerken aan de zeilen :wink:

Ik betaal gewoon voor mijn zeilen en waarschijnlijk was het voor mij veel goedkoper om met Hotsails te blijven varen die mij ook goed bevielen en ik minder aan kwijt was, maar dit is voor mij een leuke en nieuwe uitdaging. :)
Mochten er mensen vragen hebben en/of geintreseerd in de zeilen zijn, PB gerust of kom ff een keer op Zandvoort langs.

Ik ben van plan alle info in een blog of website te verwerken. Mocht dat tzt klaar zijn dan zal ik hier het linkje posten.

Gebruikersavatar
JanKorf
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1266
Lid geworden op: do sep 06, 2001 2:00 am
Surf spul: starboard quad 74 5Oceans sails Chinook Hotrod

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door JanKorf » do jun 30, 2011 9:28 pm

nog wat bewegend beeld van een toerist die stond te filmen terwijl ik met de 4 meter van Jurf aan het spelen was
http://www.rtl.nl/components/ugc/rtlnie ... ov.wmv.xml
wel ff het reclamefimpje afwachten.

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » do jun 30, 2011 10:46 pm

lennn schreef:Als je me een keer hebt zien varen en je vertrouwd het toe dan zou ik er graag eens 1 willen proberen. Overigens hoe zit het met de power? Je maakt een vergelijking met de manic, maar hoe verhoudt het zeil zich t.o.v. een powerwave zoals de poison?
Ze hebben minder porrrr als de Poison, maar voor mijn 90kg is het ruim voldoende en ik vaar vaak klein.....

Gebruikersavatar
Surfjunky
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 957
Lid geworden op: di sep 05, 2006 1:44 am
Teamrider: Boardkings - JANGA

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Surfjunky » do jun 30, 2011 10:53 pm

strakke revieuw Jeroen.. thanks for the info in pb.
Mijn interesse is zeker gewekt.

Gebruikersavatar
Rop
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1723
Lid geworden op: do feb 12, 2004 9:10 pm
Surf spul: Witchcraft Wave + Hot Sails KS3
Contacteer:

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Rop » do jun 30, 2011 11:26 pm

Ziet er erg goed uit, ik kom graag de 5.9 een keer testen want zeker als lichtweer wave zeil vind ik het erg interessant concept. Hoe zit het met het trimbereik? Net zo groot als m'n Ezzy Panthers? (stap van 5.8 naar 5.0)

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » vr jul 01, 2011 6:16 am

Kom gerust een keer langs. :)
Voor mijn gevoel doen ze qua bereik niet onder voor Ezzy,s maar varen wel compleet anders.
Een Ezzy heeft in mijn beleving een vrij hard gecambered vaargevoel en voel je het zeil ook continue.
Met deze zeilen planeer je heel snel aan, maar daarna is het alsof je bijna niks in je handen hebt.
Het profiel is ook veel soepeler, meer springy en gedempt. Niet zo gedempt als een Freak, maar wel softer als een Ezzy die veel meer preshape heeft of een Poison die van veel stijver en rekvrijer materiaal is gemaakt.
Het gevoel dat voor een groot deel word bepaald door het polyester voorlijk is heel lastig te omschrijven omdat geen enkel productie zeil daarmee gemaakt word (te duur).

Bart Goemans
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 198
Lid geworden op: wo dec 03, 2003 7:58 pm
Contacteer:

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Bart Goemans » vr jul 01, 2011 9:46 pm

Het gevoel dat voor een groot deel word bepaald door het polyester voorlijk is heel lastig te omschrijven omdat geen enkel productie zeil daarmee gemaakt word (te duur).
Echt hele mooi zeilen: qua omschrijving van het materiaal polyster en dat geen enkel productiezeil daarmee wordt gemaakt het volgende. Moderne zeilen zijn feitelijk allemaal van polyester gemaakt in diverse soorten: monofilm is 100% polyester film, dacron is feitelijk geweven polyester dat met een polyesterhars is behandeld en X-ply is polyester film met daarin gelamineerd polyester draden.

De uitzondering op polyester in zeilen zijn bijvoorbeeld polyarimide vezels (bijv. Kevlar) en UHMW verzels (zoals Technora, Dyneema, Twaron, etc), die bijvoorbeeld als X-Ply in polyester film worden geweven.

Het voorlijkpaneel van Sailworks wordt sinds 2003 van Dimension PX-15 gemaakt: ook een zeer sterk polyester (wit van kleur) en met diverse X-ply draden in verschillende trekrichtingen aangebracht.

Het polyester voorlijkpaneel van 5 Oceans wordt denk ik gemaakt door ICI (weet ik niet zeker), maar is zeer verwant aan het polyester PX 15 van Sailworks.

Slechts bedoeld ter aanvulling :wink: .

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » vr jul 01, 2011 10:15 pm

Heb je een punt!
Bij deze een meer gespecificeerde omschrijving: het als Polyester omschreven mulicloth laminaat in mijn zeilen waarvan voor en onderlijk zijn gemaakt word ook door Dimensions-Polyant gemaakt. :wink:
De exacte benaming weet ik niet meer want ik heb bij hem in de loft echt tig laminaten in mn handen gehad.
Wat ik nog wel weet is dat dit spul bestaat uit 5 lagen met in de kern aramide/kevlar draden die zo zijn gelegt dat ze maar in 1 richting rekken en naast de uitstekende sterkte gewichtsverhouding vooral is gekozen vanwege de kleurtjes.
PX15 zit ook in div Hotjes en is gaaf spul maar veel stijver (vrijwel rekvrij), stugger en zwaarder.
Dat gele spul (het technora trouwens ook) kun je vervrommelen, en als je het dan weer gladstrijkt zie je geen vouwtjes of niks! heel bizar.

Matthew kan nog lichtere zeilen maken met de kleurloze en saai ogende maar sublieme materialen van Bean bridge (zitten in de racezeilen). (voor de sjizle nerds: http://www.sail-making.com/dbimgs/uk/01 ... 07_046.pdf)

Hij heeft mijn vriendin Edith aangeboden daarvan een zeil te maken voor haar in 5.3 wat qua profiel beter bij haar als beginner past. Dat zou kleurloos en saai eruit zien, 4 latten krijgen maar ook maar 2.2kg wegen :o
Antwoord van Edith: ach ik vind die kleurtjes van mn freakjes juist wel gezellig en ze zijn nog heel dus waarom wat anders kopen? :lol:

Gebruikersavatar
JanKorf
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1266
Lid geworden op: do sep 06, 2001 2:00 am
Surf spul: starboard quad 74 5Oceans sails Chinook Hotrod

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door JanKorf » wo jul 27, 2011 9:27 pm

jiehaa! De zeilen zijn binnen. Allemaggies, wat een ubergeile sissel. Echt met liefde gemaakt en het weegt echt geen drol. Snel in de tuin een TOS gehouden. Ik vind de kleurencombi's erg geslaagd al zeg ik het zelf. Laat maar komen die woei!! Als er mensen zijn die serieus geinteresseerd zijn in een rondje met de 4 battenzeilen (3.4, 4.0 of 4.6), meld het dan ff. Ik heb er nog niet mee gevaren, dus weet nog niet het verschil met de 5 lattenvariant. Zodra ik ermee gevaren heb, zal ik verslag uitbrengen van het verschil tussen beiden. En waarschijnlijk jeuken Jeroens handen ook, dus die zal ongetwijfeld ook wel iets willen melden

de 3.4 (zonder technora omdat dat qua gewicht niet veel maakt en ik zo de kleuren mooier vind (en het scheelt weer een paar tientjes)
Afbeelding

de 4.0 (de latten moeten nog ff op spanning, was ik vergeten)
Afbeelding

de 4.6 met 4 latten en technora omdat ik verwacht dat je het gewichtverschil wel zult merken.
Afbeelding

en de 5.3 met 5 latten. Reden voor 5 latten is dat ik verwacht dat ie net ff lekkerder sleurt bij netwelnetnietwind.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Jeroensurf » wo jul 27, 2011 10:09 pm

Ziet erg mooi uit Jan :)

Nog ff een piccie van afgelopen weekend waarop je mooi het profiel van de 5 latten zeilen ziet
[picasa]https://lh6.googleusercontent.com/-0EaJ ... 2690-5.jpg[/picasa]

[picasa]https://lh4.googleusercontent.com/-AOhz ... PR2690.jpg[/picasa]

Als het weer eens waait zal ik mijn Flymount bij jan in de top hangen voor vergelijkbare plaatjes van de 4 latten :)
Enne die 4 latten wil ik idd heel graag een keer proberen :P

Gebruikersavatar
Erres
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 804
Lid geworden op: di okt 05, 2004 8:49 pm
Surf spul: Starboard iSonic 94 & Kode 86 | HOT Superfreak

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Erres » do jul 28, 2011 8:42 pm

JanKorf schreef:jiehaa! De zeilen zijn binnen.
diehebbiesnelbinne :P :P :P

Gebruikersavatar
PowerZone
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 317
Lid geworden op: do jun 11, 2009 2:31 am
Surf spul: Attitude sails, Tabou 3S & Pocket

Re: 5-Oceans custom wavezeilen

Bericht door PowerZone » do jul 28, 2011 8:50 pm

Vind het erg mooie zeilen, ondanks dat daar zeker niet de focus op ligt. Ze knallen lekker qua kleur, iets wat wel handig is op zee, en hou erg van de "simple but very effective" mindset. Helaas liggen ze ver buiten mijn budget als student zijnde, maar dit hou ik zeker in mijn achterhoofd!

Gebruikersavatar
Erres
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 804
Lid geworden op: di okt 05, 2004 8:49 pm
Surf spul: Starboard iSonic 94 & Kode 86 | HOT Superfreak

Re: 5-Oceans custom 5.9 wavezeil

Bericht door Erres » do jul 28, 2011 9:16 pm

JanKorf schreef:Reden voor 5 latten is dat ik verwacht dat ie net ff lekkerder sleurt bij netwelnetnietwind.
En de reden voor de 4 latten in de andere maten?

Gebruikersavatar
JanKorf
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1266
Lid geworden op: do sep 06, 2001 2:00 am
Surf spul: starboard quad 74 5Oceans sails Chinook Hotrod

Re: 5-Oceans custom wavezeilen

Bericht door JanKorf » do jul 28, 2011 9:24 pm

lichter. en het moet van ju

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11223
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: 5-Oceans custom wavezeilen

Bericht door Jeroensurf » do jul 28, 2011 9:35 pm

:lol: :lol: :lol:

jeti
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 512
Lid geworden op: do jun 05, 2008 6:29 pm
Surf spul: fanatic quad 76,Fanatic triwave 88, naish force ,session,all terrain

Re: 5-Oceans custom wavezeilen

Bericht door jeti » ma aug 01, 2011 3:26 pm

Wat ik erg interessant vind is het doek dat niet kreukt, dat is namelijk een grote ergenis bij mijn huidige zeilen!

Plaats reactie