Problemen bij inloggen kunnen gemeld worden via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is.
memberlist.php?mode=contactadmin

Locosys GW-60

Hier kun je alles kwijt wat te maken heeft met speed, slalom, formula en de raceboard klasse.

Moderators: RaymondW, Frank-363, Jurjen

Gebruikersavatar
Reindt
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1398
Lid geworden op: di aug 28, 2012 9:37 pm
Surf spul: Genoeg! of?????

Re: Locosys GW-60

Bericht door Reindt » vr mei 05, 2017 7:14 pm

Baron van Lunteren schreef:
vr mei 05, 2017 6:44 pm
Pauzeren kan zonder dat je log gegevens kwijtraakt (gisteren even geprobeerd). Maar als je een minimum speed van 5 km instelt, dan logt ie daaronder niets
Oke, dat is een optie, maar het kan dus niet middels een toets of combinatie daarvan?

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 487
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » vr mei 05, 2017 8:49 pm

Jawel, je kunt gewoon de gps knop gebruiken

Gebruikersavatar
watermonster
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1606
Lid geworden op: do mar 02, 2006 9:05 pm
Surf spul: Slalom 49, 59, 69 (85cm is nu in de maak :-)..) - Gun GS-R 5,6 tot 8,7
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door watermonster » wo mei 17, 2017 8:07 am


Gebruikersavatar
eelco74
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 304
Lid geworden op: wo sep 14, 2005 7:35 pm
Surf spul: JP Supersport 127 Pro 2008, JP Supersport 109 Pro,NP V8 8.0/X6, NP V6 6.5/X6 Gaastra Swift 5.5/C75
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door eelco74 » wo mei 17, 2017 9:45 am

Dat is wel een mooie vergelijking met alle andere gps systemen. Daar is wel even wat werk in gestopt om mooi onderbouwd de verschillen aan te geven.

Ik heb de gw-60 op mijn verjaardagsfeest lijstje zondag staan, ik had nog een Garmin gecko, die niet meer waterdicht is.

RonaldvT
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 151
Lid geworden op: vr apr 18, 2008 1:13 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door RonaldvT » wo mei 17, 2017 11:06 am

Huh, je kunt dus met verschillende (en zelfs dezelfde) goedgekeurde GPS units blijkbaar 2 knopen verschil hebben op een snelheid van nog geen 30 knopen!! :eek:

Die aanbevelingen zijn ook leuk, iedereen gaat het natuurlijk precies andersom doen om een zo hoog mogelijke snelheid op de GPS te krijgen.

Gebruikersavatar
RaymondW
Beheerder
Beheerder
Berichten: 4706
Lid geworden op: vr jun 25, 2004 7:43 am
Zeilnummer: NED-160
Teamrider: North Fanatic ION
Surf spul: North Warp & Fanatic Falcon
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door RaymondW » wo mei 17, 2017 11:18 am

Zie mijn post van 13 Januari
Hoe beter de positionering hoe lager de correctie.
In de standaard horloge plaatsing heb je *mogelijk* het grootste nadeel.

Met de GT-31 keken we hier ook al naar, echter was dat op 1sec basis nooit echt inzichtelijk te krijgen.
De Aussies gebruikten al helmen met speciale uitsparingen voor de sky view

Gebruikersavatar
Boarderzone
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 989
Lid geworden op: vr okt 15, 2004 12:14 pm
Teamrider: Angulo KA Tribal MUF Nautix
Surf spul: Angulo KA MUF Tribal
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Boarderzone » wo mei 17, 2017 8:35 pm

RonaldvT schreef:
wo mei 17, 2017 11:06 am
Huh, je kunt dus met verschillende (en zelfs dezelfde) goedgekeurde GPS units blijkbaar 2 knopen verschil hebben op een snelheid van nog geen 30 knopen!! :eek:

Die aanbevelingen zijn ook leuk, iedereen gaat het natuurlijk precies andersom doen om een zo hoog mogelijke snelheid op de GPS te krijgen.
Apart daar gps-speedsurfing met de Gecko al claimde preciezer te zijn dan video timing.

peter.ned
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 1
Lid geworden op: ma mar 30, 2015 4:55 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door peter.ned » za mei 20, 2017 10:16 pm

speeddemon schreef:
vr apr 14, 2017 9:53 pm

Moet je voor elke sessie, je oude sessie wissen?? of kan je er meerdere tegelijk opslaan?
Verder merk ik dat mijn GW-60 net iets hogere snelheden aangeeft dan men GT-31..
GP3S heeft een tool gemaakt om de bestanden van de GW-60 te splitsen hij is te vinden https://www.gps-speedsurfing.com/mygps. ... cksplitter
of dashboard -> mijn Sessies -> split gw 60 track

Gebruikersavatar
TheoB
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 765
Lid geworden op: do sep 07, 2006 10:18 pm
Surf spul: Avanti, Flikka, Sonntag

Re: Locosys GW-60

Bericht door TheoB » za jun 10, 2017 11:07 am

Sinds twee dagen mn GW60 binnen, wil naar de laatste FW software updaten en alles lijkt goed te zijn gegaan.

Na start update scherm netjes blanco , boodschap fw update in display eea lijkt te beginnen, back light on en off een piepje en even later een pop up met de opmerking " port reopen failed !! "

iemand enig idee?

/edit
Nee dus :wink:

Met een W7 machine verliep alles wel vlotjes :cheer:
Laatst gewijzigd door TheoB op ma jun 12, 2017 8:45 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 487
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » za jun 10, 2017 11:58 am

Is er iemand bij wie de gw60 een correcte alfa weergeeft? Bij mij is ie altijd veel lager dan bij uitlezen in de software. Soms zelfs nul.

Oane Kingma
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 254
Lid geworden op: di aug 05, 2008 6:28 pm
Surf spul: Speed stuff

Re: Locosys GW-60

Bericht door Oane Kingma » ma jun 12, 2017 10:02 am

Er zijn twee dingen waardoor de Alpha waarde van de GW-60 af kan wijken van software:
1) de berekening van de Alpha in de GW-60 hangt samen met de ingestelde speed genie waarde. Er wordt pas een Alpha berekend als de snelheid over het gehele alpha traject boven de speed genie waarde ligt. Valt de snelheid er ergens net onder dan zal de GW-60 die Alpha poging niet tonen en de software juist wel. Het kan best zijn dat die Alpha poging toch echt de snelste was ondanks een dipje onder de speed genie setting.
2) afhankelijk van de gebruikte software is de definitie van een Alpha berekenen net iets anders. GPS results heeft de oorspronkelijke definitie van Mal Wright correct geïmplementeerd, maar GPS Action Replay hanteert een iets andere definitie. Misschien dat dit recent veranderd is maar tot voor kort was dat in ieder geval zo. De GW-60 hanteert ook dezelfde (correcte) definitie als GPS Results voor zover ik weet.

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 487
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » ma jun 12, 2017 8:09 pm

Dank voor de uitleg Oane. Met een speed-genie van 35 wordt het dan best lastig voor een leuke alfa in de display. Ik zal de waarde terugschroeven naar 15 ofzo.

Gebruikersavatar
AHD-Surfer
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 868
Lid geworden op: za jan 03, 2004 5:44 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door AHD-Surfer » di jun 13, 2017 6:40 am

Als ik dit allemaal lees, even wachten tot deze op punt staat. Surfmakker van mij gebruikt hem ook en is er toch ook niet echt laaiend over, vooral de batterij gaat veel te snel plat. @500 waarden kloppen niet.

_Dekker
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 23
Lid geworden op: di okt 25, 2016 8:58 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door _Dekker » di jun 13, 2017 6:51 am

Over de batterij heb ik niets te klagen: staat op 5Hz en na ongeveer 3 uur op het water is er 1 blokje 'verbruikt'.

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 487
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » di jun 13, 2017 7:50 am

TheoB schreef:
za jun 10, 2017 11:07 am
Sinds twee dagen mn GW60 binnen, wil naar de laatste FW software updaten en alles lijkt goed te zijn gegaan.

Na start update scherm netjes blanco , boodschap fw update in display eea lijkt te beginnen, back light on en off een piepje en even later een pop up met de opmerking " port reopen failed !! "

iemand enig idee?

/edit
Nee dus :wink:

Met een W7 machine verliep alles wel vlotjes :cheer:
Het is dus gelukt begrijp ik. Wellicht toch een driver issue op windows 10. Bij mij liep het op w10 wel goed.

Gebruikersavatar
Spike_B
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 232
Lid geworden op: ma jun 22, 2009 8:56 pm
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Spike_B » di jul 11, 2017 7:30 pm

Nu 4 sessies gevaren met de GW-60.
Wat functionaliteit betreft een top apparaat.

Helaas zijn er 2 missers begaan in het design.
1. de rand van het frontglas is niet geslepen (chamfered). Daardoor is het extreem gevoelig voor impact op de rand, en kan het heel makkelijk inscheuren. Is dus gebeurd bij mijn horloge, zonder dat ik het in de gaten had. Aan de rand is een beschadiging te zien, vanuit daar is de scheur ontstaan.
Een andere oplossing had een dikke rubberrand (opstaand) kunnen zijn maar dat is lelijk.
2. de accuduur is te beperkt (van mijn exemplaar); een hele dag op het water loggen (8 uur) haalt ie niet

Hopelijk zijn deze zaken in de volgende versie opgelost.

Daarnaast doet de knop rechtsonder niks. Maar die heb ik op het water niet nodig dus geen echt probleem. Aan de PC kan ik met de tool alles instellen en dat is makkelijker dan met de knoppen.

IMG_20170701_173153980.jpg

Kanarie
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 319
Lid geworden op: ma aug 08, 2016 8:23 pm
Surf spul: Falcon 140, Ray111, Rocket125, Sunray8.6, Hornet 7.2, Helcat6.2.

Re: Locosys GW-60

Bericht door Kanarie » di jul 11, 2017 7:53 pm

Goed dat je het aangeeft. Het glaasje steekt inderdaad een heel klein stukje uit t.o.v. de behuizing.
Andersom zou idealer geweest zijn.

gertjan
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 39
Lid geworden op: di mei 20, 2014 5:07 pm
Surf spul: Isonic 107/90 - North Warp - Tribal

Re: Locosys GW-60

Bericht door gertjan » wo jul 26, 2017 3:35 pm

Het lukt maar niet om mijn Gw 60 te updaten naar de laatste versie. kan ook alleen maar de V1.5 krijgen.
iemand enig idee hoe ik hem kan updaten? er staat nu V1.0 op

Als ik op connect klik staat er iets van only support 1.2 or above op het scherm

Kanarie
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 319
Lid geworden op: ma aug 08, 2016 8:23 pm
Surf spul: Falcon 140, Ray111, Rocket125, Sunray8.6, Hornet 7.2, Helcat6.2.

Re: Locosys GW-60

Bericht door Kanarie » wo jul 26, 2017 4:45 pm

Ik heb er ook mee lopen klooien. Met de updater moet je een file o.i.d. handmatig selecteren.
In de handleiding staat het wel, maar het is niet duidelijk.

Gebruikersavatar
TheoB
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 765
Lid geworden op: do sep 07, 2006 10:18 pm
Surf spul: Avanti, Flikka, Sonntag

Re: Locosys GW-60

Bericht door TheoB » wo jul 26, 2017 8:41 pm

Uit de de upload komen de alphas wel prima op de site en gps ar pro maar op het display tijdens de sessie nooit, iemand enig idee?
Verder werkt hij prima momenteel, meestal is de gt-31 wel een paar 100ste km p u sneller helaas :-? :roll: :wink:

Plaats reactie