Pagina 1 van 1

Masten 460CM: X6 of North Gold Series (Verschil in Curve)

Geplaatst: vr apr 21, 2017 12:03 pm
door Lauw 73
Beste mensen.

(Weer) Een vraag over de Bendcurve van Neil Pryde X6 masten ten opzichte van North Sails Gold masten in de maten 460 - 490cm.

Ik heb alleen North Sails Gold en Viper masten in de maten 460, 490 en 520cm, maar wil graag 1 of 2 Neil Pryde Lichtweer zeiltjes kopen rond 7.5 tot 9.5 meter. (Hellcat, H2 etc)

Voor zover ik begrepen heb zijn Neil Pryde masten 'Progressive flex' en North Sails 'Constant Curve'.

Ik lees echter in de brochure van Neil Pryde dat de korte masten meer flextop zijn en de langere masten meer constant curve!
Kan ik er dan vanuitgaan dat mijn North Sails Gold masten het prima gaan doen in de grotere Neil Pryde Zeilen mastlengte vanaf 460cm, of blijft dit toch een hele grote gok?

Ik voel er namelijk niet veel voor om nieuwe masten te moeten kopen.

Graag jullie ervaring en advies

(Even ter info: Ik ben rond 90kg, gebruik carbon gieken en vaar meestal Freerace materiaal, oa JP Supersport 118, Superlightwind)

Hartelijk bedankt voor de reacties

Re: Masten 460CM: X6 of North Gold Series (Verschil in Curve)

Geplaatst: vr apr 21, 2017 7:28 pm
door Ruben
Neilpryde claimt dat hun mastcurve niet is veranderd door de jaren heen. Uit meetresultaten van Peter Mann (tot 2013) blijkt dat de grotere masten ook gewoon flextop zijn, dus dat grotere masten cc zijn lijkt me niet waar, tenzij er de vorige jaren opeens iets is veranderd. Ik weet ook niet uit welk jaar je mast komt, misschien is dat ook nog even handig om te vermelden.
Hoe het dan vaart als je een Neilpryde zeil op een North mast doet weet ik niet, daar heb ik geen ervaring mee.