Pagina 1 van 1

Tabou Thunder 130 liter goede keuze? Ervaringen?

Geplaatst: zo jun 14, 2020 9:03 pm
door Mikkhil
Hallo,

Ik sta op het punt een tabou thunder op te halen, maar ik twijfel nogal. Vooral omdat ze maar gemaakt zijn in 2013 en 2014 daarna stopte de productie. (Ze hebben hun assortiment opnieuw ingedeeld, overlapte waarschijnlijk teveel)

Ik vaar meestal op kleiner water met windgaten en lage chop.
Soms ook op groter water met hogere golven en ik vroeg me af of de grootte van het board dan niet in de weg zit.
Het board is 130liter en 80 breed en 232cm lang. De breedte zit vooral aan de voorkant. De achterkant is relatief smal.

Ik zal erop staan met Gaastra matrix 5.5/7.0 en een Gaastra cosmic 8.0

Iemand ervaringen met dit board.? Dankjewel

Re: Tabou Thunder 130 liter goede keuze? Ervaringen?

Geplaatst: ma jun 15, 2020 9:29 pm
door Endewerf
Geen ervaring maar wel goeie verhalen gehoord en testen gelezen. Ik vaar al jarenop de Speedster. Hier leuk filmpje vd Thunder. Ik zou het board wel kopen


Re: Tabou Thunder 130 liter goede keuze? Ervaringen?

Geplaatst: di jun 16, 2020 11:26 am
door Ruben
Op groot water zal hij met een 5.5 zeker te groot zijn. 7.0 zal nog wel kunnen, maar is de absolute onderkant van de zeilrange, dus zal op groot water ook al wel 'sportief' aanvoelen. Aangezien je meestal op kleiner water met veel windgaten vaart denk ik dat je gewoon moet kiezen voor de spot waar je het meeste vaart, dan is de extra breedte juist fijn om door de windgaten heen te komen. Je zou misschien ook een maatje kleiner kunnen gaan met de 120, dan heb je er wat meer aan met hardere wind, maar kom je iets minder door de windgaten heen. Die afweging moet je denk ik zelf maken wat het belangrijkst is. Met de 5.5 erop wordt bij beide al een uitdaging, maar met de 130 zeker.

Ter vergelijking: Op een 70 cm breed board (ook 120L, iets ouder) kon ik nog net wel/net niet met een 5.2 varen, maar op dat moment stapte ik veel liever over naar mijn 80L waveboard, dat vaart dan vele malen ontspannender. Ik heb nu een 100L board, 65.5 breed (die in mn profiel) waar 5.2 nog mee te varen is zonder enige problemen, ook over medium chop.

Hoop dat je er wat aan hebt, succes met de afweging maken!

Re: Tabou Thunder 130 liter goede keuze? Ervaringen?

Geplaatst: di jun 16, 2020 8:30 pm
door Wisecoonie
De Thunder werd ontworpen als freeraceboard omdat Vollenweider vaststelde dat de meesten een te klein zeil gebruikten op de Manta (FR) dan waarvoor dit board bedoeld was (nl overpowered varen met "te grote zeilen").

Blijkbaar werd de Thunder vrij snel afgevoerd omdat ie nogal "vis noch vlees" was: niet echt een freerider (daar heeft tabou de Rocket voor) en niet echt een freeracer (dat was in die tijd de MantaFR, heb ik ook nog gehad). Daarbij komt dat die bizarre shape niet meteen veel fans gehad zal hebben, ik vond m destijds archilelijk (maar over smaken gaan we het verder niet hebben :-D )

Eigen aan de Thunder is dat ie best snel is en bijzonder goed oploeft. Maar zoals Ruben hierboven zegt, eerder bedoeld om met grote zeilen op binnenwater mee te surfen. Een 5.5 op open water en dan nog met golfslag erbij, daarvoor gaat die 130 echt te groot zijn. Met een 5.5 gebruik ik al snel een 94 liter (of desnoods mijn tabou 3S 106).

Gebruik eens de zoekfunctie, een paar jaar geleden heb ik een zeer lovende recensie gelezen op dit forum.

Conclusie, prima board om met grote zeilen te varen op binnenwater met vlagerige wind, waarbij de powerbox voor mij toch een nadeel is om er tweedehands grote vinnen voor te vinden. Als je een echt polyvalent board zoekt om 5,5 tot 7,0 mee te varen, dan zou ik mij in jouw plaats eerder richten naar een Rocket 105 of 115.

Re: Tabou Thunder 130 liter goede keuze? Ervaringen?

Geplaatst: di jun 16, 2020 8:42 pm
door Wisecoonie
Ziehier:

viewtopic.php?f=64&t=13886424&start=30

Op de tweede pagina. ;-)

Re: Tabou Thunder 130 liter goede keuze? Ervaringen?

Geplaatst: do jun 25, 2020 5:58 pm
door PlezierSurfer
Sinds deze zomer vaar ik een Tabou Rocket 125. Met 7.3 en 6.4 op brouwersdam, zowel binnenkant als buitenkant. Ik ben zo ongelofelijk blij met dit board dat ik het iedereen kan aanraden. Vaart zo makkelijk en is ook nog snel. Dus kijk ook eens naar de Rocket of de Rocket wide. Ook met behoorlijke wind en chop op de buitenkant Brouwersdam vaart de 125 liter nog rustig. Tot een goede 6 bft ervaar ik geen last van de 125 liter. Vaar je met 6 bft of meer is de 3S misschien een optie. Sinds de Rocket ben ik enorme Tabou fan. Succes met je keuze...