Problemen bij inloggen kunnen gemeld worden via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is.
memberlist.php?mode=contactadmin

Gestolen - complete set speedmateriaal

Moderators: RaymondW, christiaan1111

Plaats reactie
RonaldvT
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 160
Lid geworden op: vr apr 18, 2008 1:13 pm

Re: Gestolen - complete set speedmateriaal

Bericht door RonaldvT » do mei 11, 2017 7:40 am

Het probleem is dat bij dit soort gasten niets te halen is. Meestal hebben ze een uitkering en de rest jatten ze bij elkaar.
Z'n advocaat is waarschijnlijk ook door de staat betaald.

Ik heb het zelf meegemaakt toen m'n motorfiets werd gestolen. Werd een paar weken later teruggevonden in een kelderbox met nog een aantal scooters, gestripte motorfietsen etc. Je kunt je dan voegen in het proces om je kosten op hem te verhalen. De staat gaat dan voor je achter zo'n gast aan om je centen te krijgen. Krijg je een heel pak papier binnen met alle schuldeisers, mijn motor had alleen wat braakschade maar met gestripte motoren etc. liep het totaal in de tienduizenden euro's.
Vervolgens proberen ze te regelen dat hij elke maand wat gaat betalen. Maar hij heeft natuurlijk niets, en dan waren ze hem weer kwijt of had hij zich niet gemeld. En als je wat krijgt is het ook maar een paar euro. Is nog een paar jaar doorgegaan zo, denk dat ik totaal iets van 50 euro heb teruggezien, maar ik was ook maar een kleine schuldeiser (dacht iets van 300 euro). Maar op zich geeft het wel een goed gevoel kwa rechtvaardigheid, dat hij in ieder geval iets heeft betaald.

Het was trouwens ook onduidelijk waar m'n motorfiets was gebleven na de in beslagname.
Ik heb toen de politie gebeld en via een aantal bureau's (nee, volgens mij staat hij op dat bureau etc.) erachter gekomen waar hij stond.
Kon hem toen gewoon afhalen, maar dit was zo'n 15 jaar geleden dus kan dat het tegenwoordig anders gaat.

Gebruikersavatar
AHD-Surfer
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 895
Lid geworden op: za jan 03, 2004 5:44 pm

Re: Gestolen - complete set speedmateriaal

Bericht door AHD-Surfer » do mei 11, 2017 8:17 am

Hey Ronald, klopt wat je stelt.
In België ongeveer het zelfde verhaal, maar wat ik uit jou relaas begrijp is dat de Nederlandse staat jou daar blijkbaar in bijstaat, zij gaan na het invullen van een papierwinkel voor jou achter de schuldenaar aan. In België is het op dat punt slechter geregeld, indien je jou burgerlijk nadeel wil recuperen, dan kun je op eigen kosten een deurwaarder inschakelen(en dat kost je als benadeelde ook al geld) als de veroordeelde niet spontaan betaald. Een deurwaarder, ie zoals je zelf aanhaalt, dan kan vaststellen dat er zo goed als niks te halen valt bij velen van de kloothummels.
In het justitie, 'het slachtoffer staat centraal verhaal' blijven ze dus lekker achter de feiten aanhollen. :x :x (nu ja, dat laatste blijkt ook uit programma's zoals opgelicht, wat de slachtoffers daar allemaal beleven, om nog maar te zwijgen over het feit hoelang dergelijke dieven/oplichters kunnen blijven doorgaan). Het loopt gewoon overal mank bij justitie in het 'we zijn er voor het slachtoffer verhaal', dat is een gevoel dat bij mij leeft en kan vaststellen in de dagdagelijkse praktijk.

RonaldvT
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 160
Lid geworden op: vr apr 18, 2008 1:13 pm

Re: Gestolen - complete set speedmateriaal

Bericht door RonaldvT » do mei 11, 2017 8:45 am

Heb het even nagekeken, voegen in het proces kan hier vanaf 1995: http://slachtoffer.nl/voegingsformulier/

Ik denk dat justitie wel welwillend is, maar het is gewoon erg lastig als een van de twee partijen niets te verliezen heeft.
Ze waren toen in ieder geval erg blij dat ik er een zaak van wou maken. Je kunt ook alleen voegen in het proces als je kosten niet op een andere manier vergoed worden. Verzekering keert vaak uit, die moeten volgens mij wel een proces starten voor hun schade, dus op die manier komen ze al vaak goed weg.
Ik heb toen gevoegd voor m'n eigen risiko van de verzekering, telefoonkosten en regelen ander vervoer etc. Veel nemen die moeite niet voor een paar honderd euro. Ik moest er bijvoorbeeld ook voor langsrijden bij justitie etc. Als je een 'gewoon' leven hebt met een baan etc. is het al snel lastig voor die paar munten.

Het hele verhaal heeft justitie sowieso meer gekost dan het heeft opgeleverd. Heb denk ik wel vijf keer een heel pak papier van 15 pagina''s gehad met het hele dossier. En dan om de zoveel tijd een brief met: 'hij zit nu in detentie dus geen geld', 'hij heeft zich niet gemeld na verlof', 'we hebben hem gevonden' etc. En dat jaren lang... maar wel mooi dat ze het voor je doen, is hij in ieder geval een paar jaar lastig gevallen :)

Plaats reactie