Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

Locosys GW-60

Hier kun je alles kwijt wat te maken heeft met speed, slalom, formula en de raceboard klasse.

Moderators: RaymondW, Frank-363, Jurjen

Gebruikersavatar
Reindt
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1554
Lid geworden op: di aug 28, 2012 10:37 pm
Surf spul: Genoeg! of?????

Re: Locosys GW-60

Bericht door Reindt » vr mei 05, 2017 8:14 pm

Baron van Lunteren schreef:
vr mei 05, 2017 7:44 pm
Pauzeren kan zonder dat je log gegevens kwijtraakt (gisteren even geprobeerd). Maar als je een minimum speed van 5 km instelt, dan logt ie daaronder niets
Oke, dat is een optie, maar het kan dus niet middels een toets of combinatie daarvan?

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 488
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » vr mei 05, 2017 9:49 pm

Jawel, je kunt gewoon de gps knop gebruiken

Gebruikersavatar
watermonster
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1660
Lid geworden op: do mar 02, 2006 9:05 pm
Surf spul: Slalom 49, 59, 69 (85 en 63cm zijn nu in de maak :-)..) - Gun GS-R 5,6 tot 8,7
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door watermonster » wo mei 17, 2017 9:07 am


Gebruikersavatar
eelco74
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 305
Lid geworden op: wo sep 14, 2005 8:35 pm
Surf spul: JP Supersport 127 Pro 2008, JP Supersport 109 Pro,NP V8 8.0/X6, NP V6 6.5/X6 Gaastra Swift 5.5/C75
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door eelco74 » wo mei 17, 2017 10:45 am

Dat is wel een mooie vergelijking met alle andere gps systemen. Daar is wel even wat werk in gestopt om mooi onderbouwd de verschillen aan te geven.

Ik heb de gw-60 op mijn verjaardagsfeest lijstje zondag staan, ik had nog een Garmin gecko, die niet meer waterdicht is.

RonaldvT
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 217
Lid geworden op: vr apr 18, 2008 2:13 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door RonaldvT » wo mei 17, 2017 12:06 pm

Huh, je kunt dus met verschillende (en zelfs dezelfde) goedgekeurde GPS units blijkbaar 2 knopen verschil hebben op een snelheid van nog geen 30 knopen!! :eek:

Die aanbevelingen zijn ook leuk, iedereen gaat het natuurlijk precies andersom doen om een zo hoog mogelijke snelheid op de GPS te krijgen.

Gebruikersavatar
RaymondW
Beheerder
Beheerder
Berichten: 4831
Lid geworden op: vr jun 25, 2004 8:43 am
Teamrider: Duotone Fanatic ION
Surf spul: Duotone Warp & Fanatic Falcon
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door RaymondW » wo mei 17, 2017 12:18 pm

Zie mijn post van 13 Januari
Hoe beter de positionering hoe lager de correctie.
In de standaard horloge plaatsing heb je *mogelijk* het grootste nadeel.

Met de GT-31 keken we hier ook al naar, echter was dat op 1sec basis nooit echt inzichtelijk te krijgen.
De Aussies gebruikten al helmen met speciale uitsparingen voor de sky view

Gebruikersavatar
Boarderzone
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1036
Lid geworden op: vr okt 15, 2004 1:14 pm
Teamrider: Angulo KA Tribal MUF Nautix
Surf spul: Angulo KA MUF Tribal
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Boarderzone » wo mei 17, 2017 9:35 pm

RonaldvT schreef:
wo mei 17, 2017 12:06 pm
Huh, je kunt dus met verschillende (en zelfs dezelfde) goedgekeurde GPS units blijkbaar 2 knopen verschil hebben op een snelheid van nog geen 30 knopen!! :eek:

Die aanbevelingen zijn ook leuk, iedereen gaat het natuurlijk precies andersom doen om een zo hoog mogelijke snelheid op de GPS te krijgen.
Apart daar gps-speedsurfing met de Gecko al claimde preciezer te zijn dan video timing.

peter.ned
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 1
Lid geworden op: ma mar 30, 2015 5:55 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door peter.ned » za mei 20, 2017 11:16 pm

speeddemon schreef:
vr apr 14, 2017 10:53 pm

Moet je voor elke sessie, je oude sessie wissen?? of kan je er meerdere tegelijk opslaan?
Verder merk ik dat mijn GW-60 net iets hogere snelheden aangeeft dan men GT-31..
GP3S heeft een tool gemaakt om de bestanden van de GW-60 te splitsen hij is te vinden https://www.gps-speedsurfing.com/mygps. ... cksplitter
of dashboard -> mijn Sessies -> split gw 60 track

Gebruikersavatar
TheoB
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 766
Lid geworden op: do sep 07, 2006 11:18 pm
Surf spul: Avanti, Flikka, Sonntag

Re: Locosys GW-60

Bericht door TheoB » za jun 10, 2017 12:07 pm

Sinds twee dagen mn GW60 binnen, wil naar de laatste FW software updaten en alles lijkt goed te zijn gegaan.

Na start update scherm netjes blanco , boodschap fw update in display eea lijkt te beginnen, back light on en off een piepje en even later een pop up met de opmerking " port reopen failed !! "

iemand enig idee?

/edit
Nee dus :wink:

Met een W7 machine verliep alles wel vlotjes :cheer:
Laatst gewijzigd door TheoB op ma jun 12, 2017 9:45 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 488
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » za jun 10, 2017 12:58 pm

Is er iemand bij wie de gw60 een correcte alfa weergeeft? Bij mij is ie altijd veel lager dan bij uitlezen in de software. Soms zelfs nul.

Oane Kingma
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 257
Lid geworden op: di aug 05, 2008 7:28 pm
Surf spul: Speed stuff

Re: Locosys GW-60

Bericht door Oane Kingma » ma jun 12, 2017 11:02 am

Er zijn twee dingen waardoor de Alpha waarde van de GW-60 af kan wijken van software:
1) de berekening van de Alpha in de GW-60 hangt samen met de ingestelde speed genie waarde. Er wordt pas een Alpha berekend als de snelheid over het gehele alpha traject boven de speed genie waarde ligt. Valt de snelheid er ergens net onder dan zal de GW-60 die Alpha poging niet tonen en de software juist wel. Het kan best zijn dat die Alpha poging toch echt de snelste was ondanks een dipje onder de speed genie setting.
2) afhankelijk van de gebruikte software is de definitie van een Alpha berekenen net iets anders. GPS results heeft de oorspronkelijke definitie van Mal Wright correct geïmplementeerd, maar GPS Action Replay hanteert een iets andere definitie. Misschien dat dit recent veranderd is maar tot voor kort was dat in ieder geval zo. De GW-60 hanteert ook dezelfde (correcte) definitie als GPS Results voor zover ik weet.

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 488
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » ma jun 12, 2017 9:09 pm

Dank voor de uitleg Oane. Met een speed-genie van 35 wordt het dan best lastig voor een leuke alfa in de display. Ik zal de waarde terugschroeven naar 15 ofzo.

Gebruikersavatar
AHD-Surfer
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 912
Lid geworden op: za jan 03, 2004 5:44 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door AHD-Surfer » di jun 13, 2017 7:40 am

Als ik dit allemaal lees, even wachten tot deze op punt staat. Surfmakker van mij gebruikt hem ook en is er toch ook niet echt laaiend over, vooral de batterij gaat veel te snel plat. @500 waarden kloppen niet.

_Dekker
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 51
Lid geworden op: di okt 25, 2016 9:58 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door _Dekker » di jun 13, 2017 7:51 am

Over de batterij heb ik niets te klagen: staat op 5Hz en na ongeveer 3 uur op het water is er 1 blokje 'verbruikt'.

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 488
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » di jun 13, 2017 8:50 am

TheoB schreef:
za jun 10, 2017 12:07 pm
Sinds twee dagen mn GW60 binnen, wil naar de laatste FW software updaten en alles lijkt goed te zijn gegaan.

Na start update scherm netjes blanco , boodschap fw update in display eea lijkt te beginnen, back light on en off een piepje en even later een pop up met de opmerking " port reopen failed !! "

iemand enig idee?

/edit
Nee dus :wink:

Met een W7 machine verliep alles wel vlotjes :cheer:
Het is dus gelukt begrijp ik. Wellicht toch een driver issue op windows 10. Bij mij liep het op w10 wel goed.

Gebruikersavatar
Spike_B
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 258
Lid geworden op: ma jun 22, 2009 9:56 pm
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Spike_B » di jul 11, 2017 8:30 pm

Nu 4 sessies gevaren met de GW-60.
Wat functionaliteit betreft een top apparaat.

Helaas zijn er 2 missers begaan in het design.
1. de rand van het frontglas is niet geslepen (chamfered). Daardoor is het extreem gevoelig voor impact op de rand, en kan het heel makkelijk inscheuren. Is dus gebeurd bij mijn horloge, zonder dat ik het in de gaten had. Aan de rand is een beschadiging te zien, vanuit daar is de scheur ontstaan.
Een andere oplossing had een dikke rubberrand (opstaand) kunnen zijn maar dat is lelijk.
2. de accuduur is te beperkt (van mijn exemplaar); een hele dag op het water loggen (8 uur) haalt ie niet

Hopelijk zijn deze zaken in de volgende versie opgelost.

Daarnaast doet de knop rechtsonder niks. Maar die heb ik op het water niet nodig dus geen echt probleem. Aan de PC kan ik met de tool alles instellen en dat is makkelijker dan met de knoppen.

IMG_20170701_173153980.jpg

Kanarie
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 499
Lid geworden op: ma aug 08, 2016 9:23 pm
Surf spul: Falcon 140, Magnum135, Ray111, Rocket125, Vector9.2, Sunray8.6, Hornet 7.2, Helcat6.2.

Re: Locosys GW-60

Bericht door Kanarie » di jul 11, 2017 8:53 pm

Goed dat je het aangeeft. Het glaasje steekt inderdaad een heel klein stukje uit t.o.v. de behuizing.
Andersom zou idealer geweest zijn.

gertjan
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 37
Lid geworden op: di mei 20, 2014 6:07 pm
Surf spul: Isonic 107/90 - North Warp GunSails Gsr

Re: Locosys GW-60

Bericht door gertjan » wo jul 26, 2017 4:35 pm

Het lukt maar niet om mijn Gw 60 te updaten naar de laatste versie. kan ook alleen maar de V1.5 krijgen.
iemand enig idee hoe ik hem kan updaten? er staat nu V1.0 op

Als ik op connect klik staat er iets van only support 1.2 or above op het scherm

Kanarie
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 499
Lid geworden op: ma aug 08, 2016 9:23 pm
Surf spul: Falcon 140, Magnum135, Ray111, Rocket125, Vector9.2, Sunray8.6, Hornet 7.2, Helcat6.2.

Re: Locosys GW-60

Bericht door Kanarie » wo jul 26, 2017 5:45 pm

Ik heb er ook mee lopen klooien. Met de updater moet je een file o.i.d. handmatig selecteren.
In de handleiding staat het wel, maar het is niet duidelijk.

Gebruikersavatar
TheoB
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 766
Lid geworden op: do sep 07, 2006 11:18 pm
Surf spul: Avanti, Flikka, Sonntag

Re: Locosys GW-60

Bericht door TheoB » wo jul 26, 2017 9:41 pm

Uit de de upload komen de alphas wel prima op de site en gps ar pro maar op het display tijdens de sessie nooit, iemand enig idee?
Verder werkt hij prima momenteel, meestal is de gt-31 wel een paar 100ste km p u sneller helaas :-? :roll: :wink:

Gebruikersavatar
Halloween
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1007
Lid geworden op: zo jul 29, 2012 11:23 pm
Surf spul: RRD Boards & Severne Sails

Re: Locosys GW-60

Bericht door Halloween » do jul 27, 2017 9:09 am

Ook ik heb inmiddels een GW60 gekocht ter vervanging van mijn Garmin 910XT, die eigenlijk meer voor triatlon bestemd is.
De nwe firmware erop zetten was even uitvogelen voor een leek als ik maar is volgens mij gelukt gezien op de display. Het rigistreren van de snelheden tijdens de runs etc lukt ook. Maar het uploaden naar de website lukt mij helaas niet. Het bestand is ook slechts 1kb groot. De website geeft wel aan dat hij wat aan het uploaden is, maar laat vervolgens niet de sessie zien die ik dan kan gaan posten....
Iemand een oplossing voor dit?

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
TheoB
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 766
Lid geworden op: do sep 07, 2006 11:18 pm
Surf spul: Avanti, Flikka, Sonntag

Re: Locosys GW-60

Bericht door TheoB » do jul 27, 2017 11:06 am

Ik haal de file (.SBP) met het GW60 utility programma eerst van de GW 60 af en upload dan met behulp van de GPS site.

Dat al eens getracht? Moet wel iets van minimaal 1,5 MB zijn

Gebruikersavatar
Iceskater77
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 31
Lid geworden op: vr sep 12, 2014 4:34 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door Iceskater77 » do jul 27, 2017 12:17 pm

Is er iemand in de omgeving Rotterdam/Gouda, waar ik even langs kan komen en die mijn GW-60 firmware wil updaten? (heb nu V1.0G1206C)
Heb echt alleen maar mac's in huis en op kantoor

Kanarie
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 499
Lid geworden op: ma aug 08, 2016 9:23 pm
Surf spul: Falcon 140, Magnum135, Ray111, Rocket125, Vector9.2, Sunray8.6, Hornet 7.2, Helcat6.2.

Re: Locosys GW-60

Bericht door Kanarie » do jul 27, 2017 1:19 pm

Halloween schreef:
do jul 27, 2017 9:09 am
Ook ik heb inmiddels een GW60 gekocht ter vervanging van mijn Garmin 910XT, die eigenlijk meer voor triatlon bestemd is.
De nwe firmware erop zetten was even uitvogelen voor een leek als ik maar is volgens mij gelukt gezien op de display. Het rigistreren van de snelheden tijdens de runs etc lukt ook. Maar het uploaden naar de website lukt mij helaas niet. Het bestand is ook slechts 1kb groot. De website geeft wel aan dat hij wat aan het uploaden is, maar laat vervolgens niet de sessie zien die ik dan kan gaan posten....
Iemand een oplossing voor dit?

Alvast bedankt!
Heb je wel je log aanstaan?
Bij mij stond deze vanuit fabriek namelijk uit. Dan doe je alleen een snelheidsregistratie, maar hij houdt je positie/afstanden e.d. niet bij.

gertjan
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 37
Lid geworden op: di mei 20, 2014 6:07 pm
Surf spul: Isonic 107/90 - North Warp GunSails Gsr

Re: Locosys GW-60

Bericht door gertjan » do jul 27, 2017 2:36 pm

Het is dus niet mogelijk om de GPS met oude software up te daten met de nieuwe updater? (V1.5)

Kanarie
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 499
Lid geworden op: ma aug 08, 2016 9:23 pm
Surf spul: Falcon 140, Magnum135, Ray111, Rocket125, Vector9.2, Sunray8.6, Hornet 7.2, Helcat6.2.

Re: Locosys GW-60

Bericht door Kanarie » do jul 27, 2017 5:31 pm

Ik zie alleen maar een V1.3? (op tabblad 'Download' van de onderstaande site:)
http://www.locosystech.com/product.php?zln=en&id=138

Gebruikersavatar
Mark
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 14036
Lid geworden op: ma aug 27, 2007 10:54 pm
Zeilnummer: NED-413
Teamrider: Fanatic Duotone ION
Surf spul: Vanalles :-)
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Mark » do jul 27, 2017 5:36 pm

Hier alle info incl firmware update: https://www.gps-speedsurfing.com/defaul ... &item=gw60

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 488
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » do jul 27, 2017 10:06 pm

TheoB schreef:
wo jul 26, 2017 9:41 pm
Uit de de upload komen de alphas wel prima op de site en gps ar pro maar op het display tijdens de sessie nooit, iemand enig idee?
Verder werkt hij prima momenteel, meestal is de gt-31 wel een paar 100ste km p u sneller helaas :-? :roll: :wink:
alpha kijkt naar speedgenie snelheid, zodra je in een alpha eronder komt telt die niet mee op display. Wel in de software/track later. Ik heb de speedgenie op 10 gezet. Daarna werkte het prima en heb ik redelijk nauwkeurige alfa's. Scheelt nooit meer dan een tiende.

Gebruikersavatar
Baron van Lunteren
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 488
Lid geworden op: ma mar 22, 2004 10:58 am
Surf spul: Fanatic, Maui TR4
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Baron van Lunteren » do jul 27, 2017 10:09 pm

Nog een ander dingetje: Als je runs aaneen rijgt (dus run-gijp-run) dan mis je de uitslagen van de tweede run in de display. In de software zie je die wel terug (gelukkig)

Gebruikersavatar
Halloween
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1007
Lid geworden op: zo jul 29, 2012 11:23 pm
Surf spul: RRD Boards & Severne Sails

Re: Locosys GW-60

Bericht door Halloween » vr jul 28, 2017 8:21 am

Kanarie schreef:
do jul 27, 2017 1:19 pm
Heb je wel je log aanstaan?
Bij mij stond deze vanuit fabriek namelijk uit. Dan doe je alleen een snelheidsregistratie, maar hij houdt je positie/afstanden e.d. niet bij.
Verhip!! Daar stond idd een dikke X.... Ik heb hem nu op 5hz gezet. Of is de smart beter?

Thanks!!

Plaats reactie