Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

Locosys GW-60

Hier kun je alles kwijt wat te maken heeft met speed, slalom, formula en de raceboard klasse.

Moderators: RaymondW, Frank-363, Jurjen

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2833
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: Patrik RRD Loft

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 »

Zie pb, heb hem op wetransfer gezet.

Tyto Alba
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 132
Lid geworden op: do jul 03, 2014 1:27 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door Tyto Alba »

Mijn GW60 vindt vindt geen sateliet signaal meer. Iemand een idee? Gister deed hij het nog prima.

firmware v1.3a0926b
Deze gebruikers waarderen Tyto Alba voor dit bericht:
surfbeachdude

Harm
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 48
Lid geworden op: wo mei 13, 2015 3:22 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door Harm »

Ik heb ineens problemen met het uitlezen van de Gw 60, als ik deze met de USB kabel met de computer verbind gebeurt er niks, of op de computer verschijnt soms de melding “ USB apparaat wordt niet herkent”
Een USB stick in de computer werkt wel dus aan de computer zou het niet liggen.
Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn?
Ik heb niks aan de instellingen van de Gw 60 veranderd

Gebruikersavatar
RaymondW
Beheerder
Beheerder
Berichten: 4952
Lid geworden op: vr jun 25, 2004 8:43 am
Teamrider: Duotone Fanatic ION
Surf spul: Duotone Warp & Fanatic Falcon
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door RaymondW »

Contacten schoon maken aan de achterkant van de GW.

Harm
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 48
Lid geworden op: wo mei 13, 2015 3:22 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door Harm »

Had ik al gedaan, net nog een keer met een stukje schuurpapier geprobeerd, ging niet van harte maar uiteindelijk toch het bestand er af kunnen halen!

MarcHanekamp
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 64
Lid geworden op: do aug 21, 2003 7:35 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door MarcHanekamp »

Is het mogelijk om de GW-60 een signaal te laten geven als je boven een bepaalde snelheid vaart?

Gebruikersavatar
Reindt
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 1933
Lid geworden op: di aug 28, 2012 10:37 pm
Surf spul: Genoeg! of?????

Re: Locosys GW-60

Bericht door Reindt »

Mijn zoon heeft per ongeluk mijn Suunto oplaad kabel op zijn GW60 gezet en nu doet ie niks meer 😢
Betekent dit dat ie nu kapot is? Of is er nog iets aan te doen?
Het kan niet aan de teveel aan stroom liggen want ze gaan beiden op de zelfde USB lader maar wel kan de polariteit natuurlijk anders zijn, kan hij daardoor dus defect raken?
Update: ik heb de laders door gemeten en idd de plus en min zijn precies anders om, kan het apparaat daardoor defect raken?
En is hij nu afgeschreven?
Update 2: ik geef hier zelf het antwoord op mijn vraag omdat ik zojuist terug kom van een kennis die behoorlijk wat verstand heeft van dit soort electronica, m.b.v een microscoop voor kleine electronica en meet gereedschap heeft hij geconstateerd dat de spanningsregelaar defect is, de batterij blijkt nog goed want die geeft nadat hij los gesoldeerd is weer de juiste spanning.
Of er verder op het bordje kapot is kan hij niet zeggen maar feit is eigenlijk dat het einde oefening is. Zonder schema kan hij ook niks 😢

Flowmaster
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 270
Lid geworden op: za jan 13, 2018 11:20 am
Surf spul: veel

Re: Locosys GW-60

Bericht door Flowmaster »

Alternatief misschien,

Net binnen, eerste indruk complete set makkelijk menu, goede zichtbaarheid, binnenkort water toevoegen
thumbnail_IMG_1325.jpg
thumbnail_IMG_1325.jpg (69.15 KiB) 2690 keer bekeken
Deze gebruikers waarderen Flowmaster voor dit bericht:
Reindt

Kanarie
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 794
Lid geworden op: ma aug 08, 2016 9:23 pm
Surf spul: Magnum135 Falcon120 Ray111 Vector9.2 Vapor8.6 GSR7.9+7.1 Helcat6.2

Re: Locosys GW-60

Bericht door Kanarie »

Vraagje, ik ben bezig gegaan met het configureren van de GW60, maar snap nog niet hoe de resultaten in elkaar steken.
Ik zie:
RSLT 1A/1B
RSLT 2A/2B
RSLT 3A/3B
RSLT 4A/4B
Zijn dit de velden die je dan op 1 scherm boven elkaar ziet?
Maakt deze dan een vergelijk tussen een voorgaande run en de laatste run of zijn het gewoon losse resultaten?


Daarna kan hier ingesteld worden:
MAX
NSEC
MSEC
@500
100M
250M
500M
TOP

Wat is het verschil tussen MAX en TOP?
Wat is NSEC en MSEC?
Wat is @500?

De manual is hier niet duidelijk over. :)

Broekie
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 162
Lid geworden op: di jan 22, 2008 4:30 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door Broekie »

Kanarie schreef:
do aug 08, 2019 8:46 pm
Vraagje, ik ben bezig gegaan met het configureren van de GW60, maar snap nog niet hoe de resultaten in elkaar steken.
Ik zie:
RSLT 1A/1B
RSLT 2A/2B
RSLT 3A/3B
RSLT 4A/4B
Zijn dit de velden die je dan op 1 scherm boven elkaar ziet?
Maakt deze dan een vergelijk tussen een voorgaande run en de laatste run of zijn het gewoon losse resultaten?
-yup, je kan instellen welke resultaten je in de schermen 1 tem 4 wil.
-Hangt er vanaf wat je instelde maar vergelijkingen kunnen ingesteld worden, wat je zelf wilt
Kanarie schreef:
do aug 08, 2019 8:46 pm
Daarna kan hier ingesteld worden:
MAX
NSEC
MSEC
@500
100M
250M
500M
TOP

Wat is het verschil tussen MAX en TOP?
Wat is NSEC en MSEC?
Wat is @500?

De manual is hier niet duidelijk over. :)
MAX= laatste beste 10sec resultaat van je rak
TOP= hoogste 1sec van je display-log
NSEC = 10sec (NSEC en MSEC kan je zelf instellen maar zou op 10 en 2 moeten staan)
MSEC = 2sec
&500 = alpha500 -> 250m-draai en 250m terug met max 50m afstand van beginpunt. Sommige zeggen 500m en terug maar ik denk echt wel 250m :mrgreen:

Kanarie
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 794
Lid geworden op: ma aug 08, 2016 9:23 pm
Surf spul: Magnum135 Falcon120 Ray111 Vector9.2 Vapor8.6 GSR7.9+7.1 Helcat6.2

Re: Locosys GW-60

Bericht door Kanarie »

Dank, dat maakt het een stuk duidelijker. :)

Broekie
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 162
Lid geworden op: di jan 22, 2008 4:30 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door Broekie »

Broekie schreef:
za sep 30, 2017 2:54 pm
ondertussen de gw-60 een 5 tal keer gebruikt.

Tot mijn spijt zijn de contactpunten ondertussen gecorrodeerd. Hierdoor slecht contact bij het laden en uploaden van de data naar PC. Echter elke keer na gebruik het horloge goed gespoeld met zoet water.

Wanneer ik het horloge dus aansluit met de usb valt de verbinding constant aan-uit. Data uploaden is zo erg frustrerend. In plaats van een eenvoudige handeling is het nu een tijdrovend jobke geworden waarbij je het klemmetje moet vasthouden op de contactpunten. Ook bij het verbinden via usb com-poort altijd melding "open com-port", terwijl op horloge com poort geselecteerd is....

Spijt dat ik het aangekocht heb. In my opinion : not good enough!!!! (bagger)
R.I.P. mijn gw-60. Sinds laatste sessie zaterdag ll is men gw-60 geblokkeerd. Na de laatste oplaadbeurt blijft hij op startscherm staan, knopjes werken niet meer en ook kan de gps niet meer gestart worden.

Dus perfect moment om dit toestel even te evalueren.
Het probleem van het slechte contact met uploaden heb ik altijd gehad, wat hiervoor voor mij wel een oplossing was om met een fijn borsteltje na de sessie de contactpunten proper te schuren. Als ik dit gedaan had kon ik bijna altijd probleemloos uploaden.

Der batterij heeft het altijd redelijk gedaan, een sessie van 100+ is eigenlijk nooit een probleem geweest(met volle batterij), mits je niet teveel rust pakte met de gps aan, dan zou het best kunnen dat hij de 100km niet haalt.

In totaal 111 sessie's met de gw-60 gedaan. Al bij al veel beter dan de verwachting dat ik van de gw-60 had in het begin. Maar niet vergelijkbaar met de gt-31 die ik al veel langer heb en die het nog altijd perfect doet.
Het beste van de gw-60 vond ik altijd het gemakkelijk zien van de resultaten, snelste 5 runs/avg/100/200/250/alpha/afstand kan je op het water snel zien door eenvoudig op één knop te duwen.
Dat vind ik bij de gt-31 altijd veel lastiger, gt-31 moet altijd in waterdicht zakje en dan het toestel unlocked krijgen in het zakje is bijvoorbeeld erg vervelend.

GW-60 gebruiksgemakgelijk, gt-31 oude vertrouwde rot die net hetzelfde doet enkel wat minder comfort

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2833
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: Patrik RRD Loft

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 »

En whats next? Nieuwe GW-60? Ik vind het ook qua gebruiksgemakt een superhandig ding.

Contactprobleem herken ik niet.

Broekie
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 162
Lid geworden op: di jan 22, 2008 4:30 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door Broekie »

Gezien het beperkt aantal alternatieven denk ik er wel over een nieuwe gw-60 te bestellen ja.

Er is nog recent iets nieuw op de markt, die gps met het grote scherm die je contactloos kan uploaden en herladen. Erg mooi ding maar ik ben niet de meest voorzichtige persoon en vrees dat dat mooie scherm bij mij snel zal beschadigd zijn.

Ik bekijk het nog even, voorlopig terug even met de gt-31 en dan zien we nog wel.

Gebruikersavatar
Cleo
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 20
Lid geworden op: di dec 04, 2018 10:07 pm
Surf spul: Angulo Magnum 115 105 85 Neilpryde MkIII Evo V Evo VI

Re: Locosys GW-60

Bericht door Cleo »

Ik ben me aan het oriënteren voor mijn eerste gps horloge, en er staat al veel op dit forum, maar misschien hier nog even kort en krachtig...

Waarom de gw60 en niet bv de suunto ambit 3?
Die is 2e hands veel verkrijgbaar.
Is het grote verschil de doppler functie?
Of is de gw 60 gewoon handig ingericht voor windsurf?

Dus liever een nieuwe gw 60 of een 2e hands suunto ambit?

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2833
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: Patrik RRD Loft

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 »

Ik heb ook een Suunto gehad. Maar dat vond ik net wat meer gedoe met koppelen en gegevens bekijken bij het varen.

Dus ondanks dat ik de GPS-60 een lelijk ding vind en niet naar mijn werk om zou doen, heb ik hem toch gekocht omdat ik gewoon lekker wil knallen en niet teveel tijd verspillen aan uploaden naar GPS speedsurfing en zo.

Gebruikersavatar
Ferry Saber
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 66
Lid geworden op: di jan 03, 2012 6:12 pm
Surf spul: RRD X-fire V10 98,114,129, PD speed 43/48/53, GUN GS-R 5.6/8.6 2020, Z-Fins

Re: Locosys GW-60

Bericht door Ferry Saber »

@@Broekie

leg hem in een la als de batterij echt leeg is weer aansluiten aan de computer en dan de software update doen dan is ie er weer. werkte bij mij ook.

nog steeds een top ding, goed afspoelen na gebruik en droogmaken dasn heb je er best lang plezier van.

Gebruikersavatar
NED 321
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2416
Lid geworden op: vr aug 30, 2002 3:56 pm
Zeilnummer: NED-321
Surf spul: Speeeeeed...zie profiel
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door NED 321 »


Broekie
Funboarder in spe
Funboarder in spe
Berichten: 162
Lid geworden op: di jan 22, 2008 4:30 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door Broekie »

Cleo schreef:
do feb 27, 2020 1:34 pm

Waarom de gw60 en niet bv de suunto ambit 3?
Die is 2e hands veel verkrijgbaar.
Is het grote verschil de doppler functie?
Of is de gw 60 gewoon handig ingericht voor windsurf?

Dus liever een nieuwe gw 60 of een 2e hands suunto ambit?
Voor mij gw-60 omwille van plug en play en ook omdat ik dan zeker ben van juiste resultaten, loopt bijna 1 op 1 met gt-31.
Van de Suunto hoor je wel eens verschillen. Geen ervaring met de suunto kan dit dus niet bevestigen of ontkennen.

@Ferry: ga ik zeker eens proberen. Als hij zo nog een tijdje zou werken is dat meegenomen. Wel even zoeken hoe je nu weer software update moet@Ferry

@Ned-321: Motion lijkt iets heel goed, echter voor mij iets te kwetsbaar, bij mij is zelfs het scherm van de gw-60 gebarsten.
Laatst gewijzigd door Broekie op vr feb 28, 2020 11:01 am, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
RaymondW
Beheerder
Beheerder
Berichten: 4952
Lid geworden op: vr jun 25, 2004 8:43 am
Teamrider: Duotone Fanatic ION
Surf spul: Duotone Warp & Fanatic Falcon
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door RaymondW »

Een GW-60 geeft je verifieerbare snelheden ivm checks in de unit en de software op je PC of GP3S.
Een Suunto heeft geen verifieerbare output.

Als je een leuk kantoor horloge zoekt : Suunto
Ben je wat serieuzer bezig met speedsurfen : GW-60

Er is in beide gevallen helaas geen middenweg...

Gebruikersavatar
eckerdt
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2130
Lid geworden op: do feb 17, 2005 3:10 pm
Surf spul: van alles en nog wat

Re: Locosys GW-60

Bericht door eckerdt »

En de Suunto (2) heeft een hartslagmeter (mbv band on de borst) die van pas komt als je em ook bij fietsen of hardlopen wil gebruiken. Display kun jezelf ook instellen en (windsurf)apps op installeren. Koppelen en gegevens bekijken vind ik super easy via PC. Ga je voor toprecords e.d. dan is de GW-60 beter geschikt.

Gebruikersavatar
NED 321
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2416
Lid geworden op: vr aug 30, 2002 3:56 pm
Zeilnummer: NED-321
Surf spul: Speeeeeed...zie profiel
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door NED 321 »

De kwaliteit van de componenten van de GW-60 is blijkbaar niet helemaal geniaal, zie dit topic op seabreeze
https://www.seabreeze.com.au/forums/Win ... GW60-Watch

GT40
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 6
Lid geworden op: do mei 14, 2020 12:50 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door GT40 »

Afgelopen kerst GW-60 gekregen ;-)
Op zich erg tevreden over, behalve dat ik niet kan oploaden naar mijn Apple.

Heeft iemand hier wel ervaring mee, of weet hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?

ingolf
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 40
Lid geworden op: ma apr 05, 2010 5:39 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door ingolf »

Gewoon even hier kijken, mag geen probleem zijn, ook de settings even goed checken op https://www.gps-speedsurfing.com/defaul ... &item=gw60


GT40
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 6
Lid geworden op: do mei 14, 2020 12:50 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door GT40 »

Nope, lukt niet.
Horloge staat in MSC mode, toch ziet de computer 'm niet.
Updating firmware gaat ook niet :-(
(alle download software van de Locosystech-website is voor windows)

Gebruikersavatar
Onld77
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 6
Lid geworden op: wo nov 15, 2017 1:13 pm
Surf spul: Point-7, Patrik en Angulo

Re: Locosys GW-60

Bericht door Onld77 »

GT40 schreef:Afgelopen kerst GW-60 gekregen ;-)
Op zich erg tevreden over, behalve dat ik niet kan oploaden naar mijn Apple.

Heeft iemand hier wel ervaring mee, of weet hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?
Via een usb-thunderbolt van Apple doet hij t bij mij ook niet, via een SATECH of Hyperdrive (Via Kickstarter gekocht) werkt het zowel op mijn Mac als Ipad.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

GT40
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 6
Lid geworden op: do mei 14, 2020 12:50 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door GT40 »

Ik heb een iMac, waar ik de USB vd GW60 kabel rechtstreeks inprik.
Moet daar dan nog een Hyperdrive (oid) tussen?

ingolf
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 40
Lid geworden op: ma apr 05, 2010 5:39 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door ingolf »

Ik heb ook een Mac (2015) vandaar mij reactie, en nooit een probleem gehad, ook geen drivers oid nodig.... Kabel aansluiten en dan op het horloge precies zoals in het filmpje (das trouwens ook een Mac zie ik).... weet niet hoe dit op de nieuwere mac's gaat met USB-C

GT40
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 6
Lid geworden op: do mei 14, 2020 12:50 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door GT40 »

Mijn Mac is van 2012, met gewone USB.... :nocheer:

Ik had het ook gezien dat in het filmpje een Mac was, maar mijn horloge verschijnt niet in Finder

GT40
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 6
Lid geworden op: do mei 14, 2020 12:50 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door GT40 »

Na een hoop gedoe, verschijnt ie ineens wel in Finder.
Wat er voor gezorgd heeft blijft me wel een raadsel.

Volgende probleem: data wordt niet geupload in GPSspeedsurfing..... (ik wordt gek!)

Plaats reactie