Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

Witchcraft Flextail (custom)

Deel je ervaringen, tests en reviews met de andere forumgebruikers. Alles kan getest worden, van boards tot masten en van zeilen tot gieken.

Moderators: Jeroensurf, Jurjen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11308
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door Jeroensurf » za okt 26, 2013 10:41 pm

Ik heb mijn 96l Witchcraft Flextail custom nu ruim een half jaar en leek mij een mooi moment voor een review.
Je kan wel na 1x varen wat schrijven over je nieuwe liefde, maar dan zit je in mijn ogen nog op je roze wolk en is alles mooi en goed.
Het board heeft inmiddels naast onze Nederlandse veelal side-on bruine bakken ook 5 weken in Cornwall en een weekje in Wales geweest waar het water blauw is, de Atlantic swell krachtiger en sneller is enne side-off :9~ :9~
Ik vaar op het board zeilen van 6.0 underpowered tot 4.7 volle bak, altijd alleen maar op zee.

Waarom custom?
Ik heb een paar jaar de Witchcraft92 SDT V3 gehad en was daar bijzonder tevreden mee, maar er waren wat kleine dingetjes die ik evt anders in de shape wilde.
In November 2011 gingen we een paar weken naar Fuerte en daar mocht ik de flextail van Bouke proberen wat mij wel een interessant board leek.
Mijn productie Witchcraft voelt al een stuk stijver en harder als de meeste productieboards, maar de custom van Bouke was lichter, stijver en daardoor directer en de flextail....daar merkte ik niks van :lol: Dat was totdat ik Bouke zijn board terug gaf en weer op mijn eigen 92 ging varen :roll: Ik moest er ook een!
Door diverse omstandigheden kwam het customplan pas weer medio 2012 op gang.
Contact met Bouke gehad, uitgelegd wat aan mijn 92 beviel en wat ik aan de custom anders zou willen.
Dat waren:
een klein tikkie groter. Ik zat steeds rond de 90-92kg en dan is 92l een beetje klein als grootste board. ongeveer 5l positief leek mij mooi dus iets tussen de 95 en 97l
Een flextail!
De max breedte van een 95 en de tailbreedte van de 98+squaretail om in tragere golven wat meer drive te houden
Iets snellere rockerlijn
Board wat compacter als de standaardmaten....kortom eigenlijk een compleet andere shape :lol: :lol:
Vrolijke fade-over kleurtjes zoals vroeger Robby Naish ook had.
Bouke adviseerde me de CBC bouwwijze. HADD was over de top sterk en zwaarder als nodig voor een lichtweer board aangzien ik niet zo,n springer ben en Full carbon werd erg hard in de chop waar de glass neus iets meer demping geeft.

wat is het geworden:
Specs:
Lengte:229 want: ik wilde mijn board niet langer als 230 hebben. Dan past hij precies achterin de auto en dat is handig met vakantie want dan kunnen er meer sups en surfplanken op het dak mee.
Breedte: 62.1
Volume: 96l
gewicht: met finnen en voetbanden erop 7.9kgn (je kan wel zonder wegen, maar ik vaar altijd met dus die logica ontgaat mij een beetje :roll:
kleurtjes: Ik wilde het oranje en geel van van mijn 5-Oceans. In eerste instantie kreeg ik foto,s opgestuurd en daarbij was het fluor ornaje te licht. Ik mailde dat naar Bouke en dat was geen probleem. Board werd afgeschuurd en overgespoten totdat hij voor mij perfect was. hoe cool is dat!

finnen: naast de productie finnen maakt Bouke ook zelf customfinnen, voor een kleine meerprijs heb ik die erbij gekocht. Pretwisted, assymetrisch profiel, allemaal erg hi tech en vaart prima. :P

Plaatjes:
Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Niet goed op de foto,s te zien, maar de afwerking is schitterend.
enige minpunt was de levertijd. Afgesproken was kerst, maar het board kwam pas medio maart doordat een van de medewerkers zijn been brak. dat is wel een risico als je iets koopt bij een klein bedrijfje.

De Natte ervaring:
Als allereerste, het board is perfect uitgebalanceert. Als je hem bij een voorste voetband oppakt, hangt hij keurig in het midden. Op het water merk je die balans ook.
Het board is compact, maar je staat en dobbert er solide op.
Het board heeft maar 4l meer als mijn oude 92, maar dobbert voor mij veel makkelijker.
aanplaneren gaat heel erg makkelijk en snel. Als ik dezelfde zeilmaten vaar als lichtere maatjes met net zulke grote boards, planneer ik nog steeds sneller of minstens net zo snel. Het board is niet supersnel, maar ook niet traag voor een waveboard

Op een golf in NL merk ik wat ik veel minder snel wegzak als met mijn slankere 92, daarnaast kan ik met de flextail veel korter draaien.
Iedereen die wel eens een extreem korte bocht probeert te maken kent het wel, je board gaat als het ware gaat hakkelen in de bochten omdat je radius korter is als de tailrocker aankan.
Met een flextail is de tail gewoon normaal als je vaart, maar op het moment dat je je bocht versmalt kan de tail flexxen en gaat daardoor niet remmen. In tpturns geeft dat veel meer grip en snelheid. Het verschil merk je pas echt als je van een flextail weer terug gaat naar een normaal board en merkt dat je niet meer de bochten kunt maken die daarvoor met de flextail nog wel gingen.
Tegelijkertijd is het board als je normaal vaart wat rustigger omdat de tail wat klappen lijkt te dempen als e over chop gaat.
Het systeem heeft maar een nadeel, je moet er geen achteruit geslide moves mee maken (maar die kan ik toch niet).

In Cornwall en Wales merk je in snellere side-off golven dat het board iets op een positieve manier nerveuzer is als de standaardversie, maar ook daar gewoon perfect werkt. Het betere draaien is daar door de superomstandigheden ook veel meer merkbaar.
Eigenlijk maakt het niet veel uit of ik met 6.0 of met 4.7 full power sta, het board werkt altijd perfect, waarbij ik wel denk dat 4.7 wel het kleinste is dat nog goed werkt voor het board te groot wordt en gaat vliegen.
Afbeelding
Afbeelding

Houdbaarheid:
Spoelen op reefbreaks en holle beachbreaks met steentjes en schelpen is niet goed voor je lak. Daar zitten dus wat kleine krasjes en een aireal of the lip into rotsblok dat net onder water lag tijdens een golfrit in Wales koste de neus een chippie van de lak waar ik bang was dat er minimaal een dikke scheur in zou zitten!
Het board heeft tot nu toe een redelijk zwaar leven gehad met masten op de neus, stiekum toch best wat flinke sprongen en golfrijden in holle golven tot masthoog en het plankje geeft eigenlijk geen krimp.


Kosten:

Een productieboard zit onderhand tussen de 17 en 2000,- en voor mijn customboard betaalde ik rond de 2250,-
Als ik het verschil in kwaliteit zie, dat alles voor mij op maat wordt gemaakt en zie hoe sterk het is dan ben ik er zeer blij en tevreden mee.
Als ik het overnieuw moest doen, zou ik het dan weer doen? zeker!

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11308
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door Jeroensurf » zo apr 30, 2017 6:38 pm

Update: 8)
De 96l werd wat klein (lees, ik te vet :oops: )en heb ik verkocht.
Daarvoor is deze beauty in de plaats gekomen.
Afbeelding
Afbeelding

Verdere info volgt als ik ermee heb gevaren.

Gebruikersavatar
Koffie
Klein maar fijn
Klein maar fijn
Berichten: 2340
Lid geworden op: ma mei 27, 2002 2:00 am
Surf spul: Witchcraft Reaper 79 + Haka 66 en Hotsails KS3

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door Koffie » zo apr 30, 2017 8:39 pm

Super!!! We kijken er weer naar uit.

Over een maandje komt mijn Reaper binnen en zal ik ook eens zoiets doen....

Gebruikersavatar
surfingshrink
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 265
Lid geworden op: di sep 17, 2013 9:46 pm
Surf spul: ja

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door surfingshrink » zo apr 30, 2017 9:45 pm

Mooi Jeroen ! Ik was deze week bij bouke en hij vertelde al dat ie onderweg was. Niet al te gekke kleurtjesšŸ˜‰
Ik zal tzt mijn ervaring van de 96 eens delen. ( ik ben de gelukkige en nieuwe eigenaar geworden, eerste impressies dik Ok).
Btw:
Ik ben wel benieuwd wat je vd nieuwe voetbanden vindt.

Gebruikersavatar
Nelis
Hardcore windsurfer
Hardcore windsurfer
Berichten: 5296
Lid geworden op: wo dec 04, 2002 8:07 am
Surf spul: Witchcraft V4.0 KS3 4.3 - 4.9 - 5.5

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door Nelis » ma mei 01, 2017 9:48 am

Off topic:

Ik heb de voetbanden besteld voor mijn Witch omdat de witte Prolimits niet meer lekker zaten of dubbel klapten. Met het opschroeven leken ze erg klein en smal en had ze bijna afgeraden aan Jeroensurf.Hij heeft grotere voeten en een veel hogere wreef. Ook vaart hij altijd schoentjes dus als ze mij al te klein waren dan voor hem onmogelijk. Voetbanden heel groot gezet en na 1 rondje varen en ik zat er tot mijn knieƫn in :lol: De verstel optie met een lus is erg simple gehouden en ze voelen zacht aan de blote voeten en toch heel stevig. Breder dan een Dakine voetlus en even wennen als je van de standaard Prolimit "pantoffels" komt.
20170331_215114.jpg
Witch voetbanden
Foto: maat 43 / 44 en platte voet / geen wreef. Nogmaals als je er in gaat varen zijn ze binnen een rakje op maat en kan alles strakker

Gebruikersavatar
thaurbarion
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 366
Lid geworden op: do jul 26, 2007 11:58 am
Surf spul: Jazeker
Contacteer:

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door thaurbarion » ma mei 01, 2017 11:29 am

Grappig, ik had ze er ook zo opgezet, maar volgens Bouke moeten de frontstraps net andersom, dus het breedste gedeelte aan de instapkant.
Met blote voeten vind ik ze wel OK, maar met schoentjes niet, krijg mijn voet er dan niet uit bij een gijp. Ondanks dat ik ze zo groot mogelijk had gezet.

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11308
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door Jeroensurf » ma mei 01, 2017 4:45 pm

@Surfingbrink: Blijdat hij goed bevalt :) en kom maar door met je bevindingen. Ik ben benieuwd!
Straps:
Ik moet het ff proberen. Anders gaan er Dakine Suprimo,s op.
Die heb ik op mijn V4 86l en bevallen prima.

Gebruikersavatar
surfingshrink
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 265
Lid geworden op: di sep 17, 2013 9:46 pm
Surf spul: ja

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door surfingshrink » do okt 18, 2018 5:49 pm

dan maar eens wat schrijven over mijn ervaringen met deze bijzondere plank.
Ik kon deze van Jeroen kopen, en daar heb ik geen spijt van gehad. Dus nogmaals dank Jeroen!

Aanleiding en intro:
Even wat over mezelf om een compleet beeld te hebben:
ik windsurf al vanaf mijn 12e, met periodes meer en minder. Ik weeg ongeveer 85 kg met pak aan. Daarnaast golfsurf ik ook.
Nu de laatste 4 jaar ben ik weer zeer actief (lees 50+ sessies per jaar), en sinds die tijd ook op volle zee. Mijn eerste board op zee was de witchcraft chakra 95 liter. Wat echt een perfecte instap was voor mijn nieuwe avontuur. Windsurfen doe ik al lang, dus kan wel wat, maar ik heb daar veel op bijgeleerd en oude vaardigheden aangescherpt, weer lekker vol doorplaneren in de gijpjes, voorzichtig wat springen en natuurlijk golfrijden (daarvoor ga je naar zee toch?). Gaandeweg wilde ik toch een board wat nog meer golfrij-georiƫnteerd was. De chakra is een heerlijk board, maar binnen de range van witchcraft de meest allround. Zo'n echt lekker kort gedraaide bottomturn met een mooie korte topturn, dat wilde ik ook wel eens...Toen ik las dat Jeroen zijn flextail weg deed, heb ik hem dan ook direct benaderd.
Het volume van de chakra was mooi voor mij, dus de 96 liter van deze was prima.
Board was nog in prima staat dus heb ik hem gekocht.
De voetbanden die er op zaten, waren dakines suprimo, die vond ik ruk, deden pijn aan mijn voeten, zeker bij lang of vaker varen, dus heb ik er prolimits op gezet, de oude versie, die als pantoffeltjes zitten. (ik denk dat de dakines voor mij te smal zijn, maar niets zo persoonlijk als voetbanden).

Varen naar buiten:
in het begin moest ik even wennen aan het board, en wat spelen met mastvoetpositie, giekhoogte en gewichtsverdeling over mijn voeten. Ik had namelijk het idee dat hij wat moeizaam op gang kwam. Maar het lag vooral aan mijn gewichtsverdeling: als je bij dit board teveel op de achterkant staat, duw je de flex erin, en zal hij moeilijker in plane komen, want veel rocker. Logisch natuurlijk, maar even wennen. Dus wat meer op de voorvoet, en inderdaad, dan planeert het board prima vlot aan. Ik denk maar net iets minder snel dan de chakra die ik had en zeker sneller dan de wave V3 die ik eerder had, en ook dan de V4 die ik sinds kort heb.
Het board heeft voldoende volume, en komt daarmee dus goed op gang, en glijdt door bij windgaten. Ook in de gijp moet ik op dit board letten op de gewichtsverdeling. Als ik dat doe, draait hij de gijp mooi kort en doorplaneren is geen probleem. (doorplaneren is natuurlijk ook erg afhankelijk van techniek, dus het mannetje :angel: ..., maar ene board gaat makkelijker dan het andere).
Bij mijn eerste gijpen merkte ik trouwens al wel dat het draaipotentieel van dit board anders is dan de chakra...het board draaide zo kort, dat ik zelf rechtdoor ging...haha. :shifty:
Bij minder wind is het board groot genoeg om te dobberen voor mij. Ook naar een zandbank toe of terug met weinig wind, is daardoor erg goed te doen.
Hoogtelopen doet dit board net als andere witchcrafts prima. De combi van trifin en scherpe rails werkt hierbij goed en doet zeker niet onder voor andere boards.
Snelheid is niet recordbrekend, maar daar heb je zo'n board niet voor.
Springen? Mr Witchcraft Bouke zegt dat het gewoon kan op dit board, mits je geen freestyle-achtige dingen doet waarbij je achteruit landt. Ik spring er wel mee, gewoon rechttoe rechtaan, soms met wat hoogte, maar doe dus geen gekke dingen. Ik denk persoonlijk dat dit ook niet echt bevorderlijk is voor de tail. Het board is natuurlijk vooral ontworpen voor golfrijden!

Varen naar binnen dus=golfrijden!:
dan waar het board voor bedoeld is: terug naar het strand! daar begint de pret, ik kan Jeroens bevindingen alleen maar onderstrepen. het board draait heerlijk en hoe kort ik wil, bepaal ik zelf (of in ieder geval mij skills..). hoe meer ik druk geef op de achterkant, hoe korter ik kan draaien. Mijn rakjes naar buiten worden steeds korter, omdat ik snel terug wil ;-). daarbij is het dus lekker dat hoogtelopen goed gaat.
Mijn golfrijvaardigheden zijn met dit board zeker beter geworden..., het gaat er echt heel makkelijk op.

ik vaarde het board met 5.5 tot en met 3.7. Dat vind ik een voordeel van trifin boards, dat ze lang te controleren zijn. Natuurlijk kan je bij 4.3 wind of harder beter een kleiner board pakken, maar op zich kan ik met dit board uit de voeten.
Ik heb sinds kort een V4 van 89 liter. Die pak ik nu als het wat harder waait. Overigens bemerk ik dan het verschil in liters en shape wel...., maar daar zal ik ergens anders nog eens over schrijven :evil: .

Houdbaarheid:
het board was door Jeroen goed gebruikt, maar in prima staat. Dat is nog steeds zo. er zitten wel krassen op en hier en daar een deukje, maar echt niets noemenswaardigs, ondanks vele wipe-outs en wasbeurten.. :oops:
De footpads beginnen wat te slijten, heb ze al eens terug vast moeten lijmen, maar kunnen nog wel even mee. Een schroefje van de slotbox zit vast, dus ik vaar verplicht met dezelfde vin, maar die werkt vooralsnog erg goed.

Geen nadelen dan?
ja, een ding: de vinbox voor de middenvin is een slotbox. Ik vind dat persoonlijk niet zo handig, en ben iig blij dat de zijvinnen wel gewoon wc boxen zijn. Inmiddels gebruikt wc geloof ik een box waarin je zowel de slotboutjes kan zetten, als een us boutje/plaatje. dan kan je dus zelf kiezen welk systeem je gebruikt.

conclusie: zeer tevreden, 5 sterren. :cheer: :cheer:

Gebruikersavatar
Jeroensurf
Elite windsurfer
Elite windsurfer
Berichten: 11308
Lid geworden op: za nov 22, 2003 2:30 pm
Surf spul: Ezzy 5.8 tot3.7 Witchcraft Flextail 104 + V4 95, div SUPS en een foilset

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door Jeroensurf » do okt 18, 2018 8:09 pm

Mooi dat hij nog steeds bevalt!

Gebruikersavatar
windsurferH72
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 19
Lid geworden op: vr mar 05, 2010 11:09 am
Surf spul: Witchcraft Ezzy
Contacteer:

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door windsurferH72 » do nov 22, 2018 1:19 pm

@surfingshrink
Mooi verslag
Ik ben erg benieuwd naar je ervaring met de wave V4
Heb je daar al een verslag van gemaakt?

Gebruikersavatar
surfingshrink
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 265
Lid geworden op: di sep 17, 2013 9:46 pm
Surf spul: ja

Re: Witchcraft Flextail (custom)

Bericht door surfingshrink » do nov 22, 2018 3:01 pm

Haha ga ik doen, maar door deze flutherfst nog niet echt veel mee gevaren. De sessies die ik deed waren wel top!
Volgt dus nog....

Plaats reactie