Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

Locosys GW-60

Hier kun je alles kwijt wat te maken heeft met speed, slalom, formula en de raceboard klasse.

Moderators: RaymondW, Frank-363, Jurjen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Reindt
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1520
Lid geworden op: di aug 28, 2012 10:37 pm
Surf spul: Genoeg! of?????

Re: Locosys GW-60

Bericht door Reindt » di jun 05, 2018 8:39 am

Heb inmiddels ook de betaalde versie voor mijn zoon, maar dat hielp ook niet.
Heb nu via GPSar geupload en jawel dat gaat ook, dus dan maar zo.
Neemt niet weg dat ik het nog steeds raar vind dat hij van iedere sessie niet een aparte log maakt.

_Dekker
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 37
Lid geworden op: di okt 25, 2016 9:58 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door _Dekker » di jun 05, 2018 9:22 am

Mee eens. Ik heb mezelf inmiddels aangeleerd na elke vaardag de boel te downloaden en de log te clearen.
Maar ik vaar ook wel eens 2 verschillende setjes op 1 dag dus een 2e log kunnen starten zou wel zo handig zijn.

maatskip
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 2
Lid geworden op: vr jun 22, 2018 10:32 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door maatskip » vr jun 22, 2018 10:35 am

Hoe kan het dat ik wel een alfa op mijn GW60 zie maar deze niet op de site krijg?

ingolf
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 35
Lid geworden op: ma apr 05, 2010 5:39 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door ingolf » vr jun 22, 2018 4:43 pm

Gewoon de webuploader gebruiken van GPS-Speedsurfing.com en dan gaat ie altijd goed....

https://www.gps-speedsurfing.com/mygps. ... ckuploadv2

maatskip
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 2
Lid geworden op: vr jun 22, 2018 10:32 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door maatskip » zo jun 24, 2018 9:20 am

Die gebruik ik al, maar de Alpha die ik op mijn GW60 zie komt niet mee...

_Dekker
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 37
Lid geworden op: di okt 25, 2016 9:58 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door _Dekker » wo jun 27, 2018 3:30 pm

Nou mijn gw-60 is overleden na zo'n 50 sessies en 14 maanden.
Uiteraard 2 maanden na afloop van de garantieperiode... Overigens altijd afgespoeld na het varen.
Dus maar opengeschroefd en ik was behoorlijk teleurgesteld in de kwaliteit, water is via de knopjes naar binnen gekomen, vooral via de GPS knop. Op zich logisch want die gebruikte ik het meest maar hooguit met natte vingers en altijd boven water.
Ik heb een poging gedaan hem te repareren maar dat gaat niet: door het zout is een pootje van (vermoedelijk) een transistor volledig opgelost. Ook het koper van de print op die locatie is weg.
Als iemand weet wat dat voor component is hou ik me aanbevolen.
Vooral de contacten van de knopjes laten ook sporen van corrosie zien.
Als je hem openmaakt goed opletten op de dunne 2-aderige flex die naar het scherm gaat: die wordt in de behuizing gewoon platgevouwen. Hierdoor is grote kans op doorbreken van de sporen.

Ik hou me aanbevolen voor een beter alternatief die eveneens een hoge sample rate heeft... AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Gebruikersavatar
RaymondW
Beheerder
Beheerder
Berichten: 4792
Lid geworden op: vr jun 25, 2004 8:43 am
Teamrider: North Fanatic ION
Surf spul: North Warp & Fanatic Falcon
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door RaymondW » do jun 28, 2018 9:38 am

_Dekker schreef:
wo jun 27, 2018 3:30 pm
Ik heb een poging gedaan hem te repareren maar dat gaat niet: door het zout is een pootje van (vermoedelijk) een transistor volledig opgelost. Ook het koper van de print op die locatie is weg.
Als iemand weet wat dat voor component is hou ik me aanbevolen.
Heb tijdens introductie high-res photo's gehad, dat component heeft een markering van L7
Na wat zoeken : https://www.el-component.com/bipolar-tr ... 2sc1623-l7
Koper wat weg is zou je creatief kunnen oplossen met wat extra materiaal.

Er zijn nog GT-31 units te koop :wink:

_Dekker
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 37
Lid geworden op: di okt 25, 2016 9:58 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door _Dekker » wo jul 04, 2018 11:26 am

Super bedankt, wellicht dat ik dat onderdeel nog probeer te vervangen.
Ik heb ondertussen toch maar wat anders besteld, de GW-60 koop ik niet meer en met de GT-31in zo'n zakje op mijn arm zie ik ook niet zitten.
Heb daarom voor 100euro meer dan een GW-60 een nieuwe Suunto ambit 3 peak met saffierglas besteld. Dat lijkt me veel meer waar voor mijn geld op te leveren dan de Locosys.
Die jongens maken ook duikhorloges dus dat zit wel goed met waterdichtheid.
Dat hij geen dopplercorrectie heeft neem ik maar voor lief, heb ontdekt dat gpsarpro de onlogische snelheidspieken eruit haalt met de optie 'Trapeze', dat is voor mij voldoende. De waterdichte hartslagband vond ik ook een leuke toevoeging want ik ben al een tijdje benieuwd hoe hard ik eigenlijk aan het werk ben op het water.

Gebruikersavatar
Reindt
Die-hard windsurfer
Die-hard windsurfer
Berichten: 1520
Lid geworden op: di aug 28, 2012 10:37 pm
Surf spul: Genoeg! of?????

Re: Locosys GW-60

Bericht door Reindt » wo jul 04, 2018 3:12 pm

Daar ga je van schrikken haha, je kunt aan de hartslag mooi zien waar het hard ging, waar het spannend was en wanneer het easy de peasy was haha. Ik heb ook de Suunto Ambit 3 Peak, maar dan de Black, pracht ding en ook nog eens om gewoon te dragen. Mijn zoon heeft de GW60, ook voorzover ok, maar wat een drama dat dat ding alles aan elkaar plakt (data) waardeloos gewoon, iedere keer moet je dus niet vergeten he log te clearen.
Anyway, veel pleziermet je Suunto 👍

PIR3lly
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 12
Lid geworden op: vr aug 15, 2014 6:17 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door PIR3lly » za jul 28, 2018 8:22 pm

Ik heb een klein probleempje met een sessie van mijn gw-60.
Vandaag even gevaren en de gw-60 om gehad. Daarna mijn buurman ook even laten varen met horloge.
Maar nu wil ik zijn gegevens niet uploaden en daarom de track splitten.
De splitter op de gps speedsurfing site werkt niet en geeft een error.

Edit....
Niet goed gelezen, inmiddels de oplossing gevonden met GPSar

Gebruikersavatar
Spike_B
Freeride pro
Freeride pro
Berichten: 251
Lid geworden op: ma jun 22, 2009 9:56 pm
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door Spike_B » vr aug 10, 2018 6:09 pm

_Dekker schreef:
wo jun 27, 2018 3:30 pm
Nou mijn gw-60 is overleden na zo'n 50 sessies en 14 maanden.
Uiteraard 2 maanden na afloop van de garantieperiode... Overigens altijd afgespoeld na het varen.
Dus maar opengeschroefd en ik was behoorlijk teleurgesteld in de kwaliteit, water is via de knopjes naar binnen gekomen, vooral via de GPS knop. Op zich logisch want die gebruikte ik het meest maar hooguit met natte vingers en altijd boven water.
Ik heb een poging gedaan hem te repareren maar dat gaat niet: door het zout is een pootje van (vermoedelijk) een transistor volledig opgelost. Ook het koper van de print op die locatie is weg.
Als iemand weet wat dat voor component is hou ik me aanbevolen.
Vooral de contacten van de knopjes laten ook sporen van corrosie zien.
Als je hem openmaakt goed opletten op de dunne 2-aderige flex die naar het scherm gaat: die wordt in de behuizing gewoon platgevouwen. Hierdoor is grote kans op doorbreken van de sporen.
Mijn GW-60 is ook overleden, zout water naar binnen via de knopjes. Na 19 sessies en .... 14 maanden gebruik.
Dit horloge is gewoon onvoldoende waterdicht.

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2054
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: PD F-Race 120+140, Starboard Kode 94, Loft SB 9.3, Loft Oxygen 7.8+6.8, NP Atlas 6.2+4.7

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 » za aug 11, 2018 7:14 pm

Ik heb ook een vraagje over de gw-60. Als ik 3 uur lang vaar geeft hij aan dat ik 1.5 uur gevaren hebt. Blijkbaar mist er dus een deel.

Het valt me altijd al op dat ik nooit over de snelheden van de eerste runs heen kom. Misschien gaat er na 1.5 uur wat fout?

Is dit een bekend probleem? Zo ja, is er iets aan te doen?

Gebruikersavatar
RaymondW
Beheerder
Beheerder
Berichten: 4792
Lid geworden op: vr jun 25, 2004 8:43 am
Teamrider: North Fanatic ION
Surf spul: North Warp & Fanatic Falcon
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door RaymondW » za aug 11, 2018 7:43 pm

tristan55555 schreef:
za aug 11, 2018 7:14 pm
Ik heb ook een vraagje over de gw-60. Als ik 3 uur lang vaar geeft hij aan dat ik 1.5 uur gevaren hebt. Blijkbaar mist er dus een deel.

Het valt me altijd al op dat ik nooit over de snelheden van de eerste runs heen kom. Misschien gaat er na 1.5 uur wat fout?

Is dit een bekend probleem? Zo ja, is er iets aan te doen?
Snelheden onder de +-5km/h worden niet gelogged, harder surfen? ;)

WeTransfer je track maar ff met de snelheden van die dag, dan kijk ik wel ff.

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2054
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: PD F-Race 120+140, Starboard Kode 94, Loft SB 9.3, Loft Oxygen 7.8+6.8, NP Atlas 6.2+4.7

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 » zo aug 12, 2018 9:25 am

:D

Ik zal komende dagen de track we-transferen, bedankt!

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2054
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: PD F-Race 120+140, Starboard Kode 94, Loft SB 9.3, Loft Oxygen 7.8+6.8, NP Atlas 6.2+4.7

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 » ma aug 13, 2018 4:02 pm

Raymond, ik heb de file verstuurd, hopelijk zie jij waarom ik data mis.

Overigens zie ik nu dat versie 1.3 van de firmware beschikbaar is gekomen. Ik had nog versie 1.2... dus zal die even updaten.

Groeten Tristan

Gebruikersavatar
RaymondW
Beheerder
Beheerder
Berichten: 4792
Lid geworden op: vr jun 25, 2004 8:43 am
Teamrider: North Fanatic ION
Surf spul: North Warp & Fanatic Falcon
Contacteer:

Re: Locosys GW-60

Bericht door RaymondW » ma aug 13, 2018 4:07 pm

tristan55555 schreef:
za aug 11, 2018 7:14 pm
Ik heb ook een vraagje over de gw-60. Als ik 3 uur lang vaar geeft hij aan dat ik 1.5 uur gevaren hebt. Blijkbaar mist er dus een deel.

Het valt me altijd al op dat ik nooit over de snelheden van de eerste runs heen kom. Misschien gaat er na 1.5 uur wat fout?

Is dit een bekend probleem? Zo ja, is er iets aan te doen?
@tristan55555 Je track is binnen en bekeken
Er is data opgenomen van 11:02 tot 14:04
Aangezien data onder de xxx kts niet word gelogged is er een bewogen tijd van 127,40min
Je hebt iets meer dan 2 uur en 7min bewogen en gelopen op de locatie.
Van 11:53 tot 12.04 zit er een duidelijk "gat" in je data, zelfde van 12:55 tot 13:05, vast een broodje oid ;)

Als ik zo kijk naar het verloop van je track, dan heb ben je van 11 tot 14 op locatie geweest, is dat de 3 uur waar jij naar refereert?

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2054
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: PD F-Race 120+140, Starboard Kode 94, Loft SB 9.3, Loft Oxygen 7.8+6.8, NP Atlas 6.2+4.7

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 » ma aug 13, 2018 5:08 pm

Ja dat klopt precies! Maar op gps-speedsurfing krijg je een mooi plaatje met stipjes te zien van jezelf en de anderen met meetpunten. En daarin loopt de tijd om 11.30 af. Vandaar mijn verwarring... Zou het dan aan de GPS speedsurfing verwerking van de data liggen voor die grafiek?

Heel erg bedankt in ieder geval voor het kijken, dan weet ik in ieder geval dat het horloge het goed doet. Ik heb de nieuwe firmware (1.3) erop gezet en ga morgen weer surfen, dus ben nieuwsgierig wat het resultaat morgen is. Zal in de gaten houden hoe gps-speedsurfing er morgen mee om gaat...

PIR3lly
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 12
Lid geworden op: vr aug 15, 2014 6:17 pm

Re: Locosys GW-60

Bericht door PIR3lly » ma aug 13, 2018 10:07 pm

Bedankt voor de tip (over versie 1.3). Ik had ook nog 1.2 erop staan. Kon alleen nergens een changelog vinden... Ben benieuwd wat er veranderd is.

Edit, zie net staan: "improve GPS accuracy". Maar bestaat al sinds november 2017. Liep blijkbaar een beetje achter. :wtf:

_Dekker
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 37
Lid geworden op: di okt 25, 2016 9:58 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door _Dekker » di aug 14, 2018 9:31 am

Reindt schreef:
wo jul 04, 2018 3:12 pm
Daar ga je van schrikken haha, je kunt aan de hartslag mooi zien waar het hard ging, waar het spannend was en wanneer het easy de peasy was haha. Ik heb ook de Suunto Ambit 3 Peak, maar dan de Black, pracht ding en ook nog eens om gewoon te dragen. Mijn zoon heeft de GW60, ook voorzover ok, maar wat een drama dat dat ding alles aan elkaar plakt (data) waardeloos gewoon, iedere keer moet je dus niet vergeten he log te clearen.
Anyway, veel pleziermet je Suunto 👍
Beetje offtopic maar idd:
http://www.movescount.com/nl/moves/move234724170
Gemiddeld 139bpm over 3uur dat had ik niet verwacht..

Gebruikersavatar
TheoH
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 502
Lid geworden op: zo okt 12, 2014 9:27 am
Surf spul: Tabou Boards, Gun Sails, Sonntag Fins

Re: Locosys GW-60

Bericht door TheoH » wo aug 15, 2018 10:16 am

tristan55555 schreef:
ma aug 13, 2018 5:08 pm
Ja dat klopt precies! Maar op gps-speedsurfing krijg je een mooi plaatje met stipjes te zien van jezelf en de anderen met meetpunten. En daarin loopt de tijd om 11.30 af. Vandaar mijn verwarring...
Op GPS Speedsurfing wordt een andere tijdzone gehanteerd. Je moet een paar uur optellen bij het tijdstip onder de bolletjes. Geen idee hoeveel. Iets van 3 uur als je het met jouw werkelijke tijdstippen vergelijkt. Misschien dat Raymond of iemand anders het precies weet.

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2054
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: PD F-Race 120+140, Starboard Kode 94, Loft SB 9.3, Loft Oxygen 7.8+6.8, NP Atlas 6.2+4.7

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 » do aug 16, 2018 11:02 am

Nou blijft vaag, zal inderdaad iets met de tijd te maken hebben. Dinsdag tegelijk met iemand gesurft, maar zijn stippen in de grafiek staan pas na mijn stippen... Misschien gebruiken we een verschillende tijdzone op onze horloges.

https://www.gps-speedsurfing.com/defaul ... val=127836

Gebruikersavatar
TheoH
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 502
Lid geworden op: zo okt 12, 2014 9:27 am
Surf spul: Tabou Boards, Gun Sails, Sonntag Fins

Re: Locosys GW-60

Bericht door TheoH » vr aug 17, 2018 8:39 am

Misschien dat jij aan het begin van de sessie je snelste runs zette en die ander zijn/haar snelste runs wat later?

_Dekker
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 37
Lid geworden op: di okt 25, 2016 9:58 am

Re: Locosys GW-60

Bericht door _Dekker » vr aug 17, 2018 8:53 am

Je moet idd goed opletten of de tijdzone goed doorkomt. Ik gebruikte het programma Gpsarpro om tracks in te lezen, te knippen/combineren en je kan daar ook eenvoudig een paar uur voor- of achteruit corrigeren. (Ik vond dat wel zo handig omdat de GPSspeedsurfsite moeilijk deed bij files groter dan 10Mb.)
Je moet dan natuurlijk nog wel weten wanneer je op het water was.

tristan55555
Windsurf guru
Windsurf guru
Berichten: 2054
Lid geworden op: ma sep 26, 2011 9:37 am
Surf spul: PD F-Race 120+140, Starboard Kode 94, Loft SB 9.3, Loft Oxygen 7.8+6.8, NP Atlas 6.2+4.7

Re: Locosys GW-60

Bericht door tristan55555 » vr aug 17, 2018 8:54 am

Dat zou ook nog iets kunnen zijn. Hij zet natuurlijk maar een x-aantal van die stippen neer. Je hebt gelijk, dan zal dat het zijn.

Ik ga ook bijna altijd aan het begin het snelst, waarna ik ga proberen nog harder te gaan door van alles te veranderen en dat werkt altijd negatief uit :angel:

Plaats reactie