Krijg je een wachtwoord foutmelding? Probeer dan eerst een reset : Reset
Mocht dat niet lukken dan kun je een verzoek indienen via het contact formulier.
Vermeld hierbij wel wat je forum gebruikersnaam is : Contact

Complete windsurf set beginner

Speciaal voor de beginnende en herintredende windsurfer.

Moderators: christiaan1111, Jurjen

Plaats reactie
henk1978
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 2
Lid geworden op: za jun 13, 2020 10:31 pm

Complete windsurf set beginner

Bericht door henk1978 »

Hallo,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het volgende.

Ik heb onlangs een beginnerscursus van deze geweldige sport gevolgd en ben dol enthousiast geraakt (was ik al maar na de cursus nog meer :-)).

Ik kan al aardig heen en weer varen en wil graag doorpakken maar zonder de hele tijd een setje te moeten huren of op marktplaats iets te kopen waarbij je maar moet afwachten in welke staat het setje zich bevindt.

Ik wil daarom een nieuw setje kopen waar ik de komende jaren mee uit de voeten kan (waarschijnlijk op termijn wel extra zeiltjes).

Mijn vragen:
1. Ik heb de cursus op een board met zwaard gevaren. Is de overstap naar een board zonder zwaard nu al te groot of is dit met wat doorzettingsvermogen prima te doen?

2. Na het lezen van wat reviews en het kijken van YouTube filmpjes zat ik te denken aan een van de volgende boards: JP Magic Ride 139 liter, Tabou Rocket 135 liter en de Fantic Gecko 135 liter. Heeft iemand ervaring met een van deze, welke zou je adviseren of zijn er nog andere (betere) alternatieven?

3. Als ik wil beginnen met 1 zeil welke maat kan ik dan het beste nemen?

Iets over mij (weet niet hoe relevant): Ik ben 40 jaar, 1 meter 92, ongeveer 92 kg en zal de aankomende tijd verwacht ik voornamelijk op Brouwersdam gaan surfen.

Groet,
Henk

Ron Gijzen
Worldcupper wannabe
Worldcupper wannabe
Berichten: 459
Lid geworden op: do jul 10, 2014 7:54 am
Surf spul: Futura 117, Rocket 115, 3S 96; Severne Turbo 9.2, 8.1, 7.0 & 6.0 Vandal Enemy 5.3, 4.7 & 4.2

Re: Complete windsurf set beginner

Bericht door Ron Gijzen »

Ik zou dit seizoen (zolang de verhuur op Brouwersdam nog open is) gewoon blijven huren omdat je je nu snel ontwikkelt en door te huren steeds het materiaal kan kiezen dat past bij je niveau en de omstandigheden. Ook kun je dan ontdekken welk materiaal je straks zou willen kopen en welke zeilen je nodig hebt. Daarnaast is de kans op schade in het eerste jaar vrij groot (katapults), beetje zonde om die fase met je eigen nieuwe board te doorlopen.

Arthur30303
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 1
Lid geworden op: di mei 19, 2020 7:23 pm

Re: Complete windsurf set beginner

Bericht door Arthur30303 »

Zou inderdaad zoals Ron zegt nog eerst een seizoen huren (Brouwersdam heeft zeer veel zeilen en planken in de verhuur) zodat je bij bijna elk weer op het water kan en als de wind bv aantrekt kan je gewoon een kleiner zeil gaan halen. Na enkele sessies leer je zoveel bij dat je al snel uit je eerste set gaat groeien. Als je nog geen voetbanden beheerst ga je veel makkelijker katapulten en dat zou zonde zijn van zo’n mooi nieuw bordje. Ook wanneer je waterstart onder de knie krijgt (ik had ong 2-3 daagjes nodig om het goed onder de knie de krijgen), kan je al snel kleinere planken gaan varen en wordt de 135 l al snel te groot.
Ik wilde ook een set kopen maar mij is verteld om nog even te wachten en dit was zeker terecht. Na 4 sessies kan ik deftig waterstarten en planeren in voetbanden wat ik daarvoor nog nooit had gekund. Succes!

Groeten Arthur

henk1978
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 2
Lid geworden op: za jun 13, 2020 10:31 pm

Re: Complete windsurf set beginner

Bericht door henk1978 »

Bedankt voor jullie reacties.

Zo had ik het nog niet bekeken. Ik ga de aankomen tijd idd maar even huren, wat meer ervaring opdoen en ervaren wat het beste past.

Surf Smurf de 2de
Deur-surfer
Deur-surfer
Berichten: 4
Lid geworden op: wo jul 15, 2020 9:14 am

Re: Complete windsurf set beginner

Bericht door Surf Smurf de 2de »

Ik ben eigenlijk best benieuwd naar je ervaringen een dikke maand later. We zitten in een gelijk pakket. En mijn idee was ook om te gaan huren (Oostvorne en Brouwersdam). He jij dat inmiddels gedaan en wat zijn je conclusies=

Plaats reactie